Međimurje Press
Zdravlje

Dan zdravog osmijeha u Čakovcu 2023.

Zastave s već poznatim osmijehom opet vijore nad našom glavnom ulicom, najavljujući tradicionalnu akciju stomatologa Međimurja DAN ZDRAVOG OSMIJEHA

Na inicijativu Hrvatskog društva za dječju i preventivnu stomatologiju, u organizaciji mr.sc. Tanje Rosić dr.med.dent. (predsjednica Hrvatskog stomatološkog društva HLZ-a Čakovec)  i odgajateljice Gordane Šoltić Siladi,  (predsjednica Društva ‘ Naša djeca’ Čakovec) i ove će godine stomatolozi Međimurja provesti akciju Dan zdravog osmijeha u Čakovcu.

U akciju su uključen djeca  vrtića grada Čakovca koja će na pozornici izvesti točku vezano uz zubiće. Nastupit će oko 200 djece  vrtića Vjeverica , Žibeki , Cvrčak, Dječja mašta i  Prugi i prijatelji. Osim njih nastupiti će i djeca zbora “Čakovečki mališani” s voditeljicom prof. Majom Magdalenić.

Glavni moto je da je briga za zdravlje dužnost svakog pojedinca, ali struka mora biti uz njega da mu pomogne. I upravo zato smišljaju se razni načine da se pomogne u očuvanju oralnog zdravlja, kako najmlađim članovima naše zajednice tako i njihovim roditeljima.

Stomatolozi će na štandovima dijeliti propagandne materijale i savjete djeci i roditeljima. Firma Signal je donirala četkice za sve đake prvake naše županije.

-Cilj nam je ukazati javnosti na važnost  čuvanja oralnog zdravlja, prevencije karijesa i parodontnih bolesti, te redovitog odlaženja stomatologu. Stanje oralnog zdravlja još uvijek nije na zadovoljavajućoj razini, pa je nužno sustavno provoditi preventivne mjere među kojima iznimnu važnost ima edukacija. Stoga se možemo  pohvaliti da smo preko novoosnovane udruge “Zdravi osmijeh” uspjeli otisnuti radne listiće za edukaciju predškolaca. Da odjek bude jači, obično pozovemo neku poznatu osobu iz javnog života. Ove godine će nam podrška biti poznati glumac Rene Bitorajac, a program će voditi Martina Roža. Svih godina podrška su nam poznata međimurska imena, pjevačica Marija Jambrošić koja je napisala himnu ovog događaja – “Bijeli zubi” i  pjevač Mirko Švenda Žiga, uz ton majstora Zlatka Korbelja Zuju. Drago nam je istaknuti da se svake godine u akciju uključuje sve veći broj djece, ljudi, udruga i raznih ustanova naše lokalne zajednice, te nam po tome nema premca u Hrvatskoj , imamo svoj logo, himnu, predstavu – rekla je u najavi akcije mr.sc. Tanja Rosić  dr.med.dent. predsjednica Hrvatskog stomatološkog društva HLZ-a Čakovec.

Akcija će se održati u subotu, 22.04. u 10:30 sati uz zgradu Doma sindikata u Čakovcu.

Stomatolozi zahvaljuju na podršci Gradu Čakovcu, Međimurskoj  županiji, Turističkoj zajednici grada Čakovca i Radiu 1. 

(mp)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja