Međimurje Press
Zdravlje

Hoćete li cijepiti svoju djecu?

DRŽAVA JE POČELA S CIJEPLJENJEM U DOMOVIMA ZA STARIJE I NEMOĆE OSOBE, NASTAVLJA SA ŠKOLSKOM DJECOM…

Djeca i mladi u dobi od 12 i više godina odnosno njihovi roditelji za cijepljenje protiv COVID-19 cjepivom proizvođača Pfizer trebaju se javit nadležnom školskom liječniku u zavodu za javno zdravstvo.

Cjepivo se daje u dvije doze, a razlika je u tome što se druga doza kod djece daje nakon tri, a ne šest tjedana, kako je to slučaj kod odraslih. Prvo su na redu djeca s kroničnim bolestima.

HZJZ poziva sve roditelje da dobro razmisle, a budući da se radi o preporučenom, a ne obaveznom cijepljenju, smatraju da bi njihova djeca i oni sami mogli živjeti slobodnije i ne ugrožavati članove obitelji niti širu okolinu. Zato neka cijepe svoju djecu kako bi svi skupa krenuli “normalnije živjeti na jesen”.

Mnogi virolozi tvrde da još uvek nije sasvim jasno kakvi su učinci infekcije koronavirusom u toj starosnoj skupini i koliko su teške moguće dugoročne posljedice. Drugim riječima, još uvijek je otvoreno pitanje treba li mlade zaista tako brzo cijepiti ili postoji, kao što tvrde mnogi stručnjaci, vrlo mali rizik da djeca ozbiljno obole u slučaju zaraze.

(mp)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja