Međimurje Press
ZdravljeŽupanija

Završen još jedan veliki projekt u ŽBČ

Nemili događaj sredinom 2023. godine ubrzao je proces uređenja i obnove bolničke ljekarne.

U lipnju 2023. godine u Odjelu bolničke ljekarne došlo do puknuća cijevi hidranta, što je izazvalo poplavu u svim prostorima ljekarne i dijelu ureda u Ravnateljstvu. Voda je uništila drveni pod i sav namještaj. No brzom intervencijom zbrinuti su svih lijekovi i potrošni materijal. Uvjeti rada nakon poplave bili su vrlo teški, što zahvaljujući djelatnicama ljekarne nije utjecalo na dostupnost lijekova i medicinskog materijala.

Nedugo nakon poplave pristupilo se djelomičnoj sanaciji prostora. Zamijenjen je drveni pod i izvedeni su soboslikarski radovi, kako bi se barem malo ublažile posljedice poplave.

Zbog nezadovoljavajućih uvjeta rada, ravnatelj Igor Šegović u dogovoru s voditeljicom bolničke ljekarne mag. Sanjom Stepan pokrenuo je proces traženja rješenja kako bi bolnička ljekarna bila što prije i adekvatnije uređena. Zahvaljujući mnogim donatorima koji su prepoznali važnost bolničke ljekarne u funkcioniranju bolnice, danas možemo reći da imamo modernu i nadasve funkcionalnu ljekarnu na dobrobit svih, a posebno pacijenata.

Osim prvotnih popravaka u podu i soboslikarskim radovima, u drugom dijelu obnove zamijenjen je cijeli drveni namještaj uključujući pult za zaprimanje i pult za izdavanje lijekova, svi ormari za skladištenje lijekova, ormari za čuvanje dokumentacije, garderobni ormari, a nabavljeni su i novi radni stolovi za sve farmaceutske tehničare. Skladišni prostor potrošnog medicinskog materijala opremljen je metalnim policama što je značajno povećalo kapacitet čuvanja lijekova i potrošnog medicinskog materijala. Djelatnici bolničke ljekarne dobili su prostor koji im osigurava bolje uvjete rada i ugodnije obavljanje svakodnevnih zadataka, napominje ravnatelj Šegović.

Voditeljica bolničke ljekarne mag.pharm.Sanja Stepan zahvaljuje se Upravi bolnice i ravnatelju na inicijativi i angažiranosti oko realizacije obnove prostora i namještaja. Ovim putem želim se zahvaliti i svim našim donatorima koji su se uključili i donirali sredstva za obnovu bolničke ljekarne nakon poplave, dodala je Stepan.

Posebnu  zahvalu uputila je svim djelatnicima Bolnice koji su se uključili u ovaj ne tako mali projekt, a posebnim djelatnicima bolničke ljekarne na strpljivosti i dodatnim naporima koje su uložili za vrijeme trajanja obnove te na taj način doprinijeli kontinuiranoj i nesmetanoj dostupnosti  lijekova i potrošnog medicinskog materijala za sve pacijente naše Bolnice.

I na kraju ovo je još jedan veliki projekt koji smo završili, a sve u cilju da naš primarni zadatak, zbrinjavanje i liječenje pacijenata nesmetano obavljamo, napomenuo je Šegović i dodao: često nam nepredvidive situacije „poremete“ planove kada govorimo o investicija, ali zajedničkim naporima svih dionika našeg kolektiva uvijek se pronađu rješenja i obave zadaci na ponos i veselje svih nas a posebno mene kao ravnatelja.

Velina Novak

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja