Međimurje Press
Zdravlje

Hrvatsko stomatološko društvo HLZ-a Čakovec i Društvo naša djeca Čakovec obilježiti Svjetski dan oralnog zdravlja

Akcijom DAN ZDRAVOG OSMIJEHA, na inicijativu Hrvatskog društva za dječju i preventivnu stomatologiju, obilježavanje u Čakovcu zajednički provode Hrvatsko stomatološko društvo Čakovec ( stomatolozi Međimurja) i Društvo Naša djeca Čakovec. Akciju su 2006. godine pokrenule i već 19. godinu zaredom organizaciju vode mr. sc. Tanja Rosić dr.med.dent. i odgajateljica Gordana Šoltić Siladi.

Cilj Akcije je ukazati na važnost čuvanja oralnog zdravlja, prevencije karijesa i parodontnih bolesti, te redovitog odlaženja stomatologu. Stanje oralnog zdravlja još uvijek nije na zadovoljavajućoj razini, pa je nužno sustavno provoditi preventivne mjere među kojima iznimnu važnost ima edukacija.

Akciju svake godine najavljuju zastave s poznatim osmijehom, koje vijore nad našom glavnom ulicom tjedan dana prije samog događaja. Bio je to dobar uvod u ovogodišnju akciju koja je održana danas u ulici Matice Hrvatske uz zgradu Doma sindikata.

Ovogodišnja akcija održala se danas u subotu, 23.03. od 10:30 do 11:30 sati u ulici Matice Hrvatske uz zgradu Doma sindikata.

U akciji aktivno su sudjelovala djeca svih dječjih vrtića grada Čakovca. Na pozornici su se izmjenjivale  skupine iz vrtića Cvrčak, Dječja mašta, Vjeverica i Žibeki i njihove odgajateljice koje su ih marljivo pripremale za ovaj dan. Osim njih tu su bila i djeca zbora “Čakovečki mališani” sa svojom voditeljicom Majom Magdalenić Barić.

Svih godina podrška su ponovno dali pjevačica Marija Kupper Jambrošić koja je napisala himnu ovog događaja “Bijeli zubi” i pjevač Mirko Švenda Žiga, a pridružio se i sastav  ˝Noćna smjena˝. Program je vodila Martina Roža.

Stomatolozi su na štandovima dijeliti propagandne materijale i savjete djeci i roditeljima.

Treba napomenuti da se svake godine u akciju uključuje sve veći broj djece, odraslih ljudi, udruga i raznih ustanova naše lokalne zajednice, u čemu im nema premca u Hrvatskoj.

Organizatori ovom prilikom zahvaljuju na podršci Gradu Čakovcu, Međimurskoj županiji, Turističkoj zajednici grada Čakovca, Međimurje plinu, Međimurskim vodama te firmi Bioenerga na slasnim jabukama Regina.

(mp).

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja