Međimurje Press
Zdravlje

U ŽB Čakovec obilježen Svjetski dan bolesnika

Svjetski dan bolesnika obilježava se 11. veljače svake godine, a utemeljio ga je Ivan Pavao II. 1992. godine kako bi skrenuo pozornost na bolesnike i njihove probleme.

Tom prigodom danas su Županijsku bolnicu Čakovec posjetile saborske zastupnice Barbara Antolić Vupora iz Varaždina i Boška Ban Vlahek iz Čakovca. Održan je sastanak s vodstvom Bolnice na čelu s ravnateljem Igorom Šegovićem, dr.med., spec.pedijatrije, subspec.pedijatrijske gastroenterologije. 

Cilj svjetskoga dana bolesnika jest poticanje svijesti o nužnosti primjerene skrbi o bolesnicima, poštivanja njihovih prava i empatije koju svaki od njih zaslužuje. Time se ujedno sve ljude potiče da promisle o vlastitim mogućnostima sudjelovanja u brizi za oboljele.

Boška Ban Vlahek istaknula je kako je obilježavanje dana bolesnika iznimno važno jer tim činom bolesnicima pokazujemo da nisu sami i da uvijek imaju podršku i potporu drugih ljudi. Pohvalila je rad Županijske bolnice Čakovec i izrazila zahvalu svim zdravstvenim i nezdravstvenim djelatnicima bolnice koji skrbe za bolesnike na trudu i humanosti koju iskazuju svojim samoprijegornim radom.

SDP MEĐIMURSKE ŽUPANIJE

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja