Međimurje Press
Zdravlje

Nacionalni program „Živjeti zdravo“ – MEĐIMURSKA ŽUPANIJA

POZIVAMO VAS NA AKCIJU „HODANJEM DO ZDRAVLJA“ KOJU ORGANIZIRAMO U POVODU OBILJEŽAVANJA MEĐUNARODNOG DANA TJELESNE

AKTIVNOSTI 2023. GODINE Sportsko-rekreacijska zona Marina Prelog, 13. svibnja 2023. godine (subota) od 9,30-11h

U povodu obilježavanja Međunarodnog dana tjelesne aktivnosti, koji se pod okriljem Svjetske zdravstvene organizacije obilježava 10. svibnja od 2003. godine, u subotu 13. svibnja 2023. godine s početkom u 9,30 h, održat će se u Prelogu akcija „Hodanjem do zdravlja“.

Okupljanje sudionika je uz terasu Caffe bara Marina Prelog od 9,00-9,30h na info pultu projekta „Živjeti zdravo“, a hodanje će biti organizirano za sve sudionike po uređenoj stazi „Živjeti zdravo“, u sklopu Sportsko-rekreacijske zone Marina Prelog, a započeti će u 9,30h. Za djecu će pješačenje biti organizirano na kraćoj stazi, a po povratku na mjesto okupljanja, Društvo naša djeca Prelog će za najmlađe sudionike akcije organizirati sportsko-rekreativne i zabavne aktivnosti. Za odrasle osobe pješačenje će trajati oko sat i pol, a pješačit će se također Stazom zdravlja te uz derivacioni kanal HE Dubrava, a pješačenje će završiti na mjestu okupljanja – ispred Caffe bara Marina.

Organizatori akcije „Hodanjem do zdravlja“ su Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije, Grad Prelog, Društvo naša djeca Prelog i Udruga umirovljenika Prelog te Srednja škola Prelog.

Osnovni cilj akcije je podizanje svijesti javnosti o važnosti i koristima redovite tjelesne aktivnosti pri očuvanju i unaprjeđenju zdravlja. Akcija „Hodanjem do zdravlja“ provodi se u sklopu projekta „Živjeti zdravo“, koji se sufinancira iz Europskog socijalnog fonda.

Hodanje je jeftina i široko pristupačna tjelesna aktivnost. Rijetko je povezana s ozljedama i mogu je prakticirati ljudi svih dobnih skupina, uključujući i one koji se nikada nisu bavili nekom tjelesnom aktivnošću. Hodanje je jednostavno i ne zahtijeva posebne sposobnosti ni vještine. Jedino što si doista moramo priuštiti za hodanje je vrijeme. Nema prepreka, a ne bi trebalo biti ni razloga da se u svakodnevni život ne uključi više hodanja u prirodi i na svježem zraku, tim više što na taj način možemo kvalitetno provesti svoje slobodno vrijeme, a ujedno unaprjeđujemo zdravlje te možemo smanji rizik od razvoja brojnih kroničnih bolesti i stanja.

Stoga vjerujemo da ćete se odazvati našem pozivu, čemu se unaprijed radujemo!

S poštovanjem,

prim. Marina Payerl-Pal, dr.med. spec. medicinske mikrobiologije s parazitologijom

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije

Renata Kutnjak Kiš, dr. med., spec. epidemiolog

Koordinatorica Nacionalnog programa „Živjeti zdravo“ za Međimursku županiju

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja