medjimurjepress@gmail.com

Nedostupni neki skupi lijekovi!

Dražen Vincek, predsjednik Hrvatske udruge leukemije i limfoma, poslao je priopćenje u kojem u ime udruge upozorava da su nekim pacijentima postali nedostupni takozvani “posebno skupi lijekovi”.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Suočavanje s dijagnozom maligne bolesti iznimna je trauma svakom čovjeku pa tako i svakom članu Hrvatske udruge leukemija i limfomi. Više od četvrt stoljeća ova udruga radi na tome da olakša oboljelima prihvaćanje zloćudne bolesti krvotvornog sustava, da ih educira uz svesrdnu pomoć liječnika i drugih medicinskih zaposlenika te da pruži podršku za sve nedoumice, pitanja i patnje koje dolaze s teškom bolesti.

Iznimno je stresna i frustrirajuća situacija za svakog bolesnog čovjeka da nema pristup liječenju i HULL kao udruga koja okuplja i struku i pacijente želi apelirati da je to – nedopustivo. Našim pacijentima postali su nedostupni neki od takozvanih “posebno skupih lijekova”, nužni za njihovo liječenje.

Time je direktno ugroženo njihovo zdravlje i život, život ionako pogođen malignim bolestima. Opskrba lijekovima u Hrvatskoj mora se što prije normalizirati jer građani ove zemlje imaju pravo na zdravstvenu zaštitu i liječenje i to pravo im je danas direktno narušeno. Malignu bolest ne zanima tko je u pravu, a tko u krivu, ona ne pita niti čeka. Svaki dan bez terapije u bespoštednoj borbi s ovako teškim bolestima okrutan je i opasan za život bolesnih ljudi u ovoj zemlji.”

(mp)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*