Međimurje Press
Zdravlje

Održan terapijsko-zabavni program “Sretan svijet” za djecu i “Konstelacije” za odrasle

Nakon uspješno provedenih ciklusa terapijskih programa i radionica krajem 2022. godine te u prvim mjesecima 2023. godine, diplomirana životna i socijalna savjetnica Kristina Gita Kavran održala je prvi ciklus programa u travnju.

U subotu, 1. travnja, u dvorani Plesnog centra Livi održana je radionica  “Sretan svijet” koja okuplja manju grupu djece od 4 do 11 godina, povremeno i do 14 godina, dok su u poslijepodnevnim satima održane “Konstelacije” – terapeutska metoda za odrasle, koja služi za uvid u srž problema i traženje rješenja.

Autorski program Sretan svijet

Terapijsko-odgojni, zabavni i rehabilitacijski program “Sretan svijet” jedinstveni je autorski program Kristine Gite Kavran, MSc psihosocijalnog savjetovanja, koji se inače može provoditi individualno i u grupi, a skrojen je prema svim dosadašnjim iskustvima i potrebama djece u radu, koji autorica provodi više od 10 godina.

“Sretan svijet” mjesto je gdje se djeca mogu maknuti od svih očekivanja okoline koja s odrastanjem postaju još veća, opustiti se, riješiti briga, biti svoji, naučiti cijeniti sebe i sve oko sebe. Malom grupom od sedmero djece osnovali smo jednu sigurnu obitelj koja se međusobno podržava i zdravo je okruženje za učenje i razvoj – poručuje autorica.

Program uključuje terapijsko-edukativni pristup znanstveno provjerenim vještinama, metodama i tehnikama te prepoznavanje i razumijevanje osjećaja. Djeca savladavaju vještinu za otkrivanje, razumijevanje i razvijanje vrlina, a sve to kroz puno igre, primjera, pitanja i prakse te će djeca tijekom cijelog programa imati podršku.

Program je tek na početku provođenja, zato su još uvijek dobrodošle prijave putem broja +385 99 517 5662.

U poslijepodnevnim satima provedene su “Konstelacije”

Konstelacija je terapeutska metoda osmišljena kako bi pružila uvid u srž problema u kojima se svi nađemo i na neuobičajen i intuitivan način vrlo brzo sami dolazimo do rješenja i odgovora koji nas muče. Kod te metode fokus je na rješenju, a ne na samom problemu.

– Neke od najčešćih tema koje se postavljaju u konstelacijama su partnerski odnosi, osobni, zdravstveni  i poslovni problemi, mijenjanje obrazaca ponašanja, rješavanje konflikata…

Trajanje Konstelacija nikad nije striktno određeno već se održava po dogovoru odnosno do kad će grupa imati volje, želje i snage te dok se ne nađu odgovori na određene probleme – ispričala je Kristina.

Svatko od nas nosi u sebi sve što mu je potrebno. Svaki problem se može riješiti ako smo spremni vidjeti i prihvatiti rješenje.

(mp)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja