Međimurje Press
Vijesti Zdravlje

Sreća u nesreći u ŽB Čakovec!

U subotu navečer na Odjelu ortopedije Županijske bolnice Čakovec došlo je do nenamjerne pogreške u transfuziji krvi, priopćili su iz bolnice. Pacijentu je, kako kažu, greškom dana krv namijenjena drugom pacijentu.

“Doza koncentrata eritrocita, rezervirana za jednog pacijenta transfuzijom je dana drugom pacijentu, kojemu ona nije bila namijenjena.

Transfuzija je obavljena u 19.30 sati da bi sat vremena kasnije, u 20.30 sati, pacijent dobio temperaturu te se, radi nadzora vitalnih funkcija i liječenja posttransfuzijske reakcije premješta u Jedinicu intenzivnog liječenja. Srećom dodatnih komplikacija nije bilo i pacijent je stabilan”, objavili su iz bolnice.

Čeka se inspekcijski nadzor

Kažu kako su odmah prijavili događaj Ministarstvu zdravstva. Istovremeno je ravnatelj ŽB Čakovec dr. Igor Šegović, kako kažu, zatražio očitovanje i u bolnici će se u četvrtak, 5. svibnja, provesti Izvanredni unutarnji nadzor.

“Pacijent, na sreću, nema nikakvih posljedica i osjeća se dobro. Čim sam dobio vijest o događaju, zajedno sam s voditeljem Odjela ortopedije, glavnom sestrom Odjela i glavnom sestrom bolnice, došao u bolnicu i ispričao se pacijentu, koji ne želi da s njegovim podacima izlazimo u javnost.

Odmah sam o svemu obavijestio i Ministarstvo zdravstva i zatražio izvanredni nadzor, koji će se u četvrtak i obaviti. Po završetku nadzora, rezultate ćemo podijeliti s javnošću. U ovom je trenutku najvažnije da je pacijent dobro i učinit ćemo sve da se ovakve greške više ne ponavljaju”, rekao je ravnatelj, piše Index.hr

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja