Međimurje Press
Zdravlje

Srednja škola Čakovec i Županijska bolnica Čakovec

Dobri međuljudski odnosi nisu rezultat slučaja. Dobro poznavanje određenih elemenata, razumijevanje, empatija i svjesnost važnosti otvorene, iskrene komunikacije odličan je put do istih. Jesmo li se ipak otuđili jedni od drugih? Zaboravljamo li sebe? Kako mlade generacije doživljavaju starije? Utjecaj pandemije na međuljudske odnose. Kako se buduće medicinske sestre/tehničari odnose prema pacijentima starije životne dobi?

Nastavnice Srednje škole Čakovec, Đurđica Hlapčić, mag. med. techn i Brigita Prstec, mag. med. techn upravo su o tome govorile na 12. kongresu Hrvatske udruge medicinskih sestara u Opatiji. Kako su povratne informacije o predavanju iznimno zadovoljavajuće slijede daljnja gostovanja.

Danas, 5.4.2023., gostovale smo u Županijskoj bolnici Čakovec na Odjelu Interne medicine. Ono što možemo reći je da smo zadovoljne svjedočenju postojanja istinskih entuzijasta. Ljudi kojima je stalo do onih drugih. Hvala voditeljici, glavnoj sestri Miljenki Igrec, mag. med. techn na prepoznavanju tema važnih za njezine djelatnike. Publika su nam bile razne generacije i to nam je uvijek poseban izazov. Doskočiti generacijskom jazu, kako u profesiji tako i općenito – nije lako, ali je moguće. Nije nedostajalo intereakcije – a to je odličan znak. Hvala na pozivu!

Đurđica Hlapčić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja