Međimurje Press
VijestiZdravlje

ŽB Čakovec – kvar na MSCT uređaju!

U Županijskoj bolnici Čakovec je jučer, 11. listopada 2022. godine, došlo do kvara MSCT uređaju, zbog čega će taj uređaj do daljnjega biti van funkcije. Budući da se radi o većem kvaru koji zahtijeva i veće financijske izdatke, cijeli će proces popravka i vraćanja uređaja u redovnu funkciju potrajati nešto dulje i u ovom trenutku ne možemo reći kad će se nastaviti CT snimanja u ŽB Čakovec. Sa sigurnošću možemo reći da će popravak potrajati najmanje dva sljedeća tjedna.

Najvažnije je reći da zbog kvara na uređaju hospitalizirani pacijenti neće biti zakinuti niti će njihovo dogovoreno snimanje biti otkazano, budući da je njihovo zdravlje prioritet, a svi ambulanto naručeni pacijenti biti će otkazani, ali će im po popravku MSCT  uređaja biti dodijeljeni novi termini o kojima će naravno biti obaviješteni. Snimanja na MSCT uređaju do daljnjega će se obavljati u OB Varaždin, a nalaze će očitavati radiolozi Županijske bolnice Čakovec.

– Zbog ove nepredviđene situacije ispričavamo se svim pacijentima i nadamo se da će kvar na uređaju biti brzo riješen, kako bi redovno nastavili s radom. Svjesni smo stresa koji donosi bolest i koliko je u takvim situacijama važno da ne dolazi do dodatnih neugodnih situacija, ali najvažnije je da pregled bude obavljen na vrijeme.

Ravnatelj

Igor Šegović,dr.med., spec.pedijatrije,

subspec.pedijatrijske gastroenterologije

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja