Međimurje Press
Županija

Brojni građani okupili se u Perivoju Zrinskih u Veselim proljetnim radionicama

Međunarodni dan obitelji, 15. svibnja obilježen je i aktivnošću nazvanom Vesele proljetne radionice, koje je Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije sa suradnicima organizirao u Perivoju Zrinskih.

Vesele proljetne radionice dio su koncepta Nacionalnog programa Živjeti zdravo, a brojne aktivnosti za sve generacije, uz ZZJZ, osmislili su suorganizatori iz Zajednice sportskih udruga grada Čakovca i Međimurske županije, zatim javne ustanove Međimurska priroda, Muzeja Međimurja Čakovec i Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan Čakovec, uz pokroviteljstvo Međimurske županije i Grada Čakovca.

Obitelj se smatra bazom u kojoj se u ranoj dobi usvajaju i navike koje pridonose dobrom zdravlju, od prehrane do redovitog kretanja, stoga su se – uz Dan obitelji – sudionici Veselih proljetnih radionica mogli uključiti i u različite oblike tjelovježbe, u poučne šetnje Perivojem s upoznavanjem flore i faune čakovečkog parka, kao i u poučnu šetnju palačom Zrinskih i putovanjem u prošlost Međimurja.

U ime organizatora sudionike Vesele proljetne radionice pozdravile su prim. Marina Payerl Pal, dr. med., ravnateljica  Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, te pročelnica županijskog Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Sonja Tošić Grlač, a događaju je prisustvovala i Maja Lang Morović, prof. rehab., voditeljica  Odsjeka za koordinaciju nacionalnih aktivnosti promicanja zdravlja pri Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo i koordinatorica komponente Zdravlje i okoliš Nacionalnog programa Živjeti zdravo.

(mž)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja