Međimurje Press
ZdravljeŽupanija

HUMANITARNA UDRUGA FRA MLADEN HRKAČ DONIRALA ODJEL PEDIJATRIJE ŽB čAKOVEC

Na Odjelu za pedijatriju Županijske bolnice Čakovec, danas su predstavljeni rezultati  humanitarnog projekta “Vozi s osmijehom”

Doktori i sestre Odjela pedijatrije za zahvalnošću su primili donaciju humanitarne udruge Fra Mladen Hrkač u sklopu akcije koja se provodi diljem Hrvatske “Vozi s osmijehom”. Tom prilikom predsjednik udruge  Ivan Soldo predao je ravnatelju dr. Šegoviću MINI LEXUS za najmlađe pacijente, vozilo koje će značajno uljepšati bolničke dane malim pacijentima.

Malim, simpatičnim  vozilom na daljinsko upravljanje, najmlađi pacijenti u našoj bolnici tako će na rentgen ili operaciju specijalnom vožnjom, što će i njima olakšati trenutke koji im nimalo nisu ugodni.

Od osnutka 2012. godine, Humanitarna udruga fra Mladen Hrkač organizira sveobuhvatnu skrb za oboljele osobe i članove njihovih obitelj u pratnji, što podrazumijeva osiguravanje smještaja, prehrane i higijenskih potrepština, potporu pri snalaženju u novoj sredini, pomoć oko rješavanja administrativnih prepreka, savjetovanje i psihosocijalnu podršku, duhovnu pomoć i ostalu potporu koja pozitivno utječe na tijek liječenja i pomaže u otklanjanju negativnih psihosocijalnih posljedica. Udruga pomaže svakom čovjeku tijekom aktivnog liječenja bez obzira na spol, dob, vrstu bolesti, socijalni status, nacionalnost i vjeroispovijest, dok je pomoć koju Udruga pruža za sve korisnike u potpunosti besplatna.

Na današnjoj primopredaji, ravnatelj bolnice dr. Igor Šegović zahvaljujući donatoru, naglasio je kako je u planu za 2024. godinu i rekonstrukcija desnog krila pedijatrije čime bi taj Odjel ŽB bio u potpunosti moderniziran i pružio djeci i roditeljima boravak u bolnici kao da su kod kuće u dnevnom boravku.

Napomenimo kako je Ivan Soldo nakon obilaska bolnice, rekao da nešto slično nije doživio putujući Hrvatskom i kako možemo biti ponosni na ulaganja u zdravstvenu skrb Međimuraca.

(rd)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja