Međimurje Press
Županija

Na jednoj od najvećih turističkih manifestacija u Međimurju- Urbanovo, predstavit će se i Primorsko-goranska županija

Župan Međimurske županije Matija Posavec i župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina potpisali su sporazum o partnerstvu na ovogodišnjem Festivalu Pušipela – Urbanovo, na kojem će Primorsko-goranska županija prezentirati bogatu ponudu autohtonih proizvoda, vinara i turističkih atrakcija svojeg kraja.

“Drago mi je da su naši prijatelji iz Međimurja danas s nama. Potpisali smo Sporazum kojim ćemo promovirati našu tradiciju i proizvodnju, ojačati suradnju naših vinara i zajednički organizirati manifestacije, a sve u cilju promocije i plasmana autohtonih proizvoda ljudi našeg kraja”, rekao je župan Komadina.

“Dosadašnju dobru suradnju Primorsko-goranske i Međimurske županije danas smo dodatno produbili potpisom Sporazuma o partnerstvu na sajmu vina Urbanovo 2024., najvećem takve vrste u Kontinentalnoj Hrvatskoj, gdje će Primorsko-goranska županija sa svojom eno-gastronomijom biti naš gost, prijatelj i partner. Vjerujem da će to biti prilika za promociju vrhunskih proizvoda iz tog dijela Hrvatske, a s ciljem povezivanja plave i zelene Hrvatske”, rekao je župan Posavec.

U sklopu eno-gastro manifestacije Urbanovo, 24. edicija Festivala Pušipela održat će se u Domu kulture u Štrigovi od 17. do 19. svibnja 2024. godine. Obilježava ga autohtona međimurska vinska sorta i zaštićeni brend Pušipel, a na festivalu svoja vina izlažu najbolji međimurski vinari iz Udruge vinogradara i vinara Hortus Croatiae koji su, vrijedi podsjetiti, svoje etike nedavno predstavili na riječkom WineRi međunarodnom eno-gastro festivalu.

Sporazum je potpisan u okviru susreta vinskih udruženja iz Primorsko-goranske i Međimurske županije u Vinskoj kući Pavlomir, a prisustvovali su mu pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam MŽ Darko Radanović, direktor TZ Međimurske županije Rudi Grula, direktor udruženja Kvarner Wines Žarko Stilin, predsjednik Kvarner Wines Miroslav PalinkašMarina Srša, direktorica Udruge Hortus Croatiae i njezin predsjednik, Robert Horvat.

(mž)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja