Međimurje Press
Županija

Obilježavanje Međunarodnog dana ljudskih prava – 10. prosinca

Danas, 10. prosinca, obilježavamo Međunarodni dan ljudskih prava – dan kad se podsjećamo na važnost zaštite ljudskih prava i promicanja jednakih mogućnosti za sve. Ujedno, ove se godine obilježava 75. godišnjica donošenja UN- ove Opće deklaracije o ljudskim pravima koja je označila prekretnicu u razumijevanju ljudskih prava kakva danas poznajemo i predanosti njihovoj zaštiti.

Svaki pojedinac, bez obzira na svoje osobine ili sposobnosti, zaslužuje jednaku priliku da živi punim životom, bez diskriminacije ili predrasuda. Ljudska prava su temeljna načela koja nas obvezuju da pružimo podršku, razumijevanje i pravednost svima u našem društvu.

Upornost, hrabrost i snaga naših sugrađana pokazuju da se granice mogu pomaknuti, a snovi ostvariti.

Pružimo podršku jednakom pristupu obrazovanju od najranije dobi, zapošljavanju osoba s invaliditetom, pristupačnosti osnovnim uslugama, inkluzivnom sportu, kulturi i društvenoj participaciji.

Svi imamo odgovornost promicati pravednost, jednakost i poštivanje ljudskih prava. Samo zajedničkim naporima možemo izgraditi društvo u kojem svatko ima priliku da ostvari svoj puni potencijal. Pokažimo empatiju, podršku i solidarnost prema svima koji se suočavaju s izazovima u ostvarivanju svojih prava. Dopustimo da ova posebna prigoda bude podsjetnik na važnost razumijevanja, ravnopravnosti i uvažavanja svih građana naše zajednice. Ujedinjeni u ovom zajedničkom cilju, gradimo društvo u kojem se vrijednost svakog pojedinca cijeni, bez obzira na njihovu različitost.

Hvala na vašoj podršci ljudskim pravima i važnosti jednakosti za sve.

Fotografija: HZJZ

(mž)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja