Međimurje Press
Županija

Održana izborna skupština Lovačkog saveza Međimurske županije

U prostorijama Lovačkog saveza Međimurske županije, danas je održana redovna izborna skupština, na kojoj je Ljubomir Grgec ponovo izabran za predsjednika Saveza.

Na skupštini su se okupili predstavnici svih lovačkih društava s područja županije kako bi raspravili o postignućima i izazovima proteklog mandata te izabrali vodstvo za naredne četiri godine. Predsjednik Grgec, koji je na čelu Saveza već pet uzastopna mandata, dobio je povjerenje članova za nastavak vođenja organizacije. Skupština je nastavljena nizom izvješća, te biranjem članova nadzornog odbora, stegovnog i arbitražnog suda.

U svom obraćanju nakon ponovnog izbora, Grgec je zahvalio na ukazanom povjerenju te naglasio važnost suradnje i zajedništva među lovcima u županiji. “Ponosan sam na dosadašnje rezultate i vjerujem da ćemo zajedno nastaviti raditi na očuvanju lovnih područja, promicanju lovne kulture i obrazovanju novih generacija lovaca,” izjavio je Grgec te zahvalio Međimurskoj županiji i županu Posavcu na prepoznavanju važnosti lovstva te financijskoj pomoći koja je omogućila realizaciju brojnih projekata i aktivnosti.

Skupštini je nazočio župan Međimurske županije Matija Posavec koji je zahvalio na kvalitetnoj suradnji rekavši kako će u okviru mogućnosti i iduće godine aktivno podupirati programe Lovačkog saveza i lovačkih društava. „Lovački savez Međimurske županije ima značajnu ulogu u očuvanju prirode i zaštiti okoliša. Ponosni smo na našu suradnju i uvijek ćemo podržavati inicijative koje pridonose održivom razvoju i unaprjeđenju lovstva. Čestitam predsjedniku Grgecu na ponovnom izboru i želim mu uspješan mandat.”

Čestitke na ponovnom izboru uputio je i načelnik Policijske uprave Međimurske uputio je načelnik Ivan Sokač.

Skupština je bila prilika za raspravu o budućim projektima i aktivnostima Saveza, a usvojene su i smjernice za daljnji rad, s posebnim naglaskom na ekologiju i održivo upravljanje lovištima.  Lovački savez Međimurske županije okuplja 22 lovačka društva te više od tisuću lovaca i lovkinja, a obrazovanje lovaca, razvoj lovne kinologije, lovnog streljaštva, njegovanje lovačke etike i običaja te zaštite prirode i ljudskog okoliša, prije svega na prostoru međimurske županije, glavne su aktivnosti članova Saveza.

(mž)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja