Međimurje Press
Općine

Fotogalerija ŠTRIGOVSKOG FAŠENKA

Boje, glazba i smijeh obilježili tradicionalni fašnik

U organizaciji Općine Štrigova, TZO Štrigova, Štrikoma te KUD-a „Sveti Jeronim“ u nedjelju, 11. veljače, održan je Štrigovski fašenk.

 

Najprije je iz centra Štrigove prema Domu kulture krenula vesela povorka predvođena „Muzikašima seh vetrov“. U povorci su sudjelovali Dječji vrtić „Kockice“, učenici nižih razreda Osnovne škole Štrigova i područnih škola Železna Gora, Stanetinec i Prekopa, Udruga „Sport za sve Štrigova“, Stanetinske mačkice te KUU Lipa koji su se predstavili svojim raznovrsnim i kreativnim maskama.

Nakon šarene povorke, fašenske kronike te podjele krafni, gemišta i čaja, u gornjoj dvorani Doma kulture uslijedio je prigodni program u organizaciji KUD-a „Sveti Jeronim“.

U programu su nastupili: PŠ Železna Gora, Karlo Novak Posavec, TS KUD-a Sv. Jeronim, TS Podrumari, Vanessa Kralj, August Dvanajščak, KUU Lipa Gornji Mihaljevec s predstavom “Čisti zmešeraj” autorice Jasenke Novak i Muzikaši seh vetrov.

Ova tradicionalna manifestacija i ove je godine privukla mnoštvo posjetitelja koji su uživali u šarenilu i veseloj fašničkoj atmosferi.

Matej Ščavničar

 

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja