Međimurje Press
Općine

Općina Štrigova dodijelila poticaje za uređenje nekretnina

U utorak, 14. ožujka Općina Štrigova je u Domu kulture potpisala ugovore temeljem javnog poziva za dodjelu poticaja za uređenje nekretnina na području Općine Štrigova, a u sklopu mjera za ostanak mladih u općini Štrigova. Ukupan iznos poticaja koji će se iz općinskog proračuna u 2022. godini dodijeliti mladima iznosi 63.706,90 eura.

Na samom početku sve prisutna pozdravila je Mirjana Gregur – Sever, općinska tajnica:

  • Ovo je jedan od najsvečanijih događaja u našoj općini. Koji je smisao postojanja općine?! Za mene – upravo ovaj. Čestitam vam što se odabrali našu općinu za suživot. Ima još jedan događaj koji je isto važan u našoj općini. Nadam se da ćemo se sresti i tada, a to je onaj susret kada darujemo najmlađe žitelje naše Općine. – u uvodnom govoru rekla je Mirjana Gregur – Sever.

Prošlo je dosta vremena otkako smo osmislili paket mjera, koji pojedinačno možda ne znače puno, ali kada smo ih stavili sve zajedno za jednu mladu obitelj itekako znače. Govorimo o 3, 5 i 7 tisuća kuna za novorođenče, pa o sufinanciranju boravka u vrtiću i jaslicama, zatim besplatne obroke u osnovnim školama, kao i prijevoz i stipendije. – u svom obraćanju rekao je štrigovski načelnik Stanislav Rebernik te nastavio:

  • Na kraju paketa mjera tu su ove stambene mjere za građenje kuće, preuređenje kuće ili kupnju stana, kao i zadnja mjera koja se trenutno odrađuje. Preko benzinske traju radovi na kreiranju puta s oborinskom odvodnjom što je uvjet za otvoranje stambene zone za mlade obitelji. – rekao je Stanislav Rebernik.

Općina Štrigova je od početka 2019. pa zaključno s 2022. godinom za tu namjenu izdvojila 248.855,00 eura. Potpisivanju ugovora nazočili su i Blaženka Heric, predsjednica Općinskog vijeća Štrigova i predsjednica povjerenstva za dodjelu poticaja te Damir Kovačić, član povjerenstva za dodjelu navedenih poticaja.

Matej Ščavničar

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja