Međimurje Press
Županija

Proslavljen Dan Općine Donji Kraljevec

Općina Donji Kraljevec snaga je donjega Međimurja te jedna od jedinica lokalne samouprave s najrazvijenijom poslovnom zonom. Porast broja radnih mjesta, ovo područje čini ugodnim za život, o čemu svjedoči formiranje nove stambene zone koja je izgrađena u rekordnom roku, naglašeno je u petak na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Donji Kraljevec, održanoj povodom Dana općine koji je proglašen 7. svibnja u spomen na prvu konstituirajući sjednicu Općinskoga vijeća.

Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik Općinskog vijeća Mladen Taradi, koji je kazao kako je sloga i jedinstvo glavni pokretač svakog napretka, pa tako i njihove općine, pritom naglasivši kako se gotovo sve odluke Općinskog vijeća donose jednoglasno – što jasno pokazuje slogu među članovima vijeća kao i podrška načelniku u njegovim naporima za unapređenjem općine, te da svi imaju zajedničku misiju, a to je podjednak razvoj svih naselja na području općine.

Načelnik Miljenko Horvat u svom je govoru upućenom brojnim uzvanicima, naglasio je da pri razvojnoj strategiji najveća pažnja usmjerava na želje i potrebe mještana: „Proteklih godina sustavno smo radili na proširenju stambenih zona zbog velikog interesa mladih obitelji, što nas posebno raduje. Jednak interes prati i potencijale koje otvaramo u gospodarskim zonama“, rekao je načelnik Horvat, dodavši da su i demografski pokazatelji u općini dobri te je prisutna stalna potrebe za proširenjem vrtićkih kapaciteta.

Okupljene su pozdravili načelnik Općine Bale Edi Pastrovicchio i počasni mještanin Općine Donji Kraljevec prof.dr. Mijo Bergovec, koji su kazali kako sumarljivost, rad i predanost postali sinonimi za MeđimurjeVaša sposobnost da ustrajete i postižete izvanredne rezultate ističe vas u svim područjima djelovanja,“ istaknuto je.

Župan Međimurske županije Matija Posavec čestitao je mještanima njihov dan, uz želju da i dalje ostanu ponos i prava slika najrazvijenije Županije u Hrvatskoj: „Vaša općina ističe se kao simbol gospodarskog razvoja i snage Međimurja, a razvoj je usklađen potrebama mještana koje pažljivo razmatrate, uzimajući u obzir interese gospodarstvenika, mladih obitelji, ali vaših starijih sumještana”, rekao je župan te dodao kako se često ističe da je turizam glavni ekonomski stup Hrvatske, no najnoviji statistički pokazatelji potvrđuju da je prerađivačka industrija zapravo predvodnik u našoj zemlji: “U srcu međimurskog gospodarstva, općina Donji Kraljevec sja poput perjanice gospodarskog razvoja, pokazujući koliko je važna uloga poduzetnika u stvaranju radnih mjesta i ekonomske snage kraja“, zaključio je Posavec te čestitao poduzetnicima na rezultatima, a ovogodišnjim laureatima na općinskim nagradama.

Svečana sjednica bila je prilika da se zaslužnim pojedincima i udrugama dodijele općinska priznanja. Grb Općine posthumno je dodijeljen Marijanu Blažeki za dugogodišnji rad na području vatrogastva te Mladenu Čonki za dugogodišnji rad na području političkog i društvenog života.

Plakete Općine primili USR Sport za sve Općine Donji Kraljevec za 20 godina aktivnog djelovanja, Udruga mladih Palinovčan za 10 godina rada, STK Hodošan za 20 godina rada, Irena Čevizović za doprinos razvoju predškolskog odgoja. Đuro Novak za dugogodišnji rad na području vatrogastva, Dragica i Josip Cvetko za dugogodišnji rad na području kulturno-umjetničkog života, Ljiljana Zelenić te Ruža Špirk za djelovanje u području društvenog života Općine.

Dodijeljena su i priznanja uspješnim učenicima s područja Općine Donji Kraljevec koji su sudjelovali na državnim natjecanjima, a to su Nikola Kovač za sudjelovanje na državnom natjecanju mladih tehničaraGabrijel Višnjić za sudjelovanje na državnom natjecanju iz informatike, Ivan Sabol za sudjelovanje na državnom natjecanju stolara, Ivana Pintarić za sudjelovanje na državnom natjecanju iz kemije i biologije, Rea Sabol za osvojenu II. nagradu na Međunarodnom pjevačkom natjecanju te  Ekipa Građanskog odgoja OŠ Hodošan za sudjelovanje na državnoj smotro iz Građanskog odgoja.

Nagrađeni su i uspješni sportaši: Dorian Čavlek za iznimna postignuća u atletici, Mia Sabol za osvojeno 3. mjesto na prvenstvu Hrvatske u karateuMažoretkinje Općine Donji Kraljevec, za postignute izvrsne rezultate u mažoret plesu, Twirling klub Općine Donji Kraljevec za postignute izvrsne rezultate u twirlingu, DVD Palinovec-ženska A ekipa za osvojeno 1. mjesto Kupa Hrvatske vatrogasne zajednice te DVD Palinovec – muška A ekipa za osvojeno 2. mjesto Kupa Hrvatske vatrogasne zajednice.

U umjetničkom dijelu programa nastupila je Udruga Pjesma općine Donji Kraljevec uz voditeljicu Martinu Jakšić Rodiger.

Svečanoj sjednici prisustvovali su brojni gosti, među kojima, zamjenik župana Josip Grivec, predsjednik Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina, gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, načelnici susjednih općina i prijateljskih općina iz Mađarske, kao i brojni predstavnici političkog, društvenog i gospodarskog života Međimurja.

(mž)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja