Međimurje Press
Županija

Svečano otvoren centar DOSTI

Četvrtak 30. studenoga 2023. godine označava datum koji će ostati urezan u povijest Međimurske županije, Općine Podturen, a posebno Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije. Održana je završna konferencija projekta “Centar DOSTI” i svečano otvorenje ovog izvanrednog objekta, koji predstavlja veliki korak prema stvaranju inkluzivne zajednice i boljoj budućnosti osoba s invaliditetom.

Svečanost je započela ispred ulaza u Centar DOSTI, gdje je voditelj programa održao uvodni govor. Uslijedio je blagoslov biskupa Bože Radoša, dok je članica Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije, Melanija Krčmar, s ponosom prerezala vrpcu, označavajući time službeno otvorenje Centra DOSTI.

Nakon vanjskog dijela programa, prisutni su se preselili u konferencijsku dvoranu, gdje ih je pozdravio voditelj programa, dok je predsjednica Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije, gospođa Miljenka Radović, predstavila rezultate projekta i mogućnosti objekta, odnosno prezentirala  detalje o samom objektu, ističući sveobuhvatnu dobrobit koju će Centar DOSTI pružiti svojim korisnicima. Objavila je da je osnovana ustanova Centar za pružanje usluga u zajednici Centar DOSTI. Izrazila je zahvalnost partnerima, Međimurskoj županiji i Općini Podturen te izvođačima radova, tvrtki Izgradnja d.o.o. Domašinec, ostalim izvođačima, dobavljačima te svim donatorima i pojedincima koji su doprinijeli ostvarenju ovog značajnog cilja ili na bilo koji način bili uključeni u projektne aktivnosti.

Načelnik Općine Podturen, gospodin Perica Hajdarović, izrazio je svoje zadovoljstvo završetkom projekta te istaknuo važnost Centra DOSTI za lokalnu zajednicu. Župan Međimurske županije, gospodin Matija Posavec, također je dao potporu projektu i obratio se prisutnima.

Nakon formalnog dijela programa, posjetitelji su imali priliku obići objekt, uvjerivši se u optimalnu opremljenost i prilagođenost Centra DOSTI potrebama korisnika. Svečanost je završena domjenkom, prigodom za neformalno druženje i razmjenu dojmova.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., uz vlastita sredstva Udruge i podršku jedinica lokalne samouprave.

Otvorenje Centra DOSTI nije samo realizacija građevinskog projekta već i ostvarenje snova, predstavljajući početak inkluzivnog društva gdje svi imaju jednake mogućnosti.

„Hvala svima što ste sudjelovali u stvaranju našeg predivnog Centra, koji predstavlja novi početak naše bolje budućnosti.“,  za kraj su poručili članovi Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije!

Benjamin Bauer

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja