Međimurje Press
Županija

Svjetska razina međimurskih vina!

Danas je prigodnom svečanošću u prostoru restorana Bedem u Čakovcu, održano predstavljanje nagrađenih međimurskih vina na 20. Deanter World Awards

Kao što je poznato, na najprestižnijem vinskom natjecanju, 20. Decanteru u Londonu, ocijenjivano je čak 18.250 vina iz 57 zemalja svijeta, a međimurski vinari, od ukupno 34 medalja, osvojili su dvije zlatne, devet srebrnih i 23 brončane medalje.

Kako je tom prilikom rekao župan Matija Posavec, rezultat je i puno veći, uzme li se u obzir činjenica da je međimursko vinorodno područje na svega 2,5 posto ukupnih vinorodnih površina Hrvatske, a u Međimurje je stiglo 10 posto svih hrvatskih decantera. Dodao je kako iskreno čestita uspješnim vinarima i kako zahvaljujući ovakvim rezultatima, nema mjesta skromnosti, već permanentnom isticanju vrhunske kvalitete koju imaju međimurska vina na svjetskoj razini.

Iza svake ove nagrađene boce vina, stoji marljiv rad i strast vinara, a svaki gutljaj vina, priča je o zemlji u kojoj su vinogradi zasađeni, o suncu koje je obasjavalo bobice grožđa, o vinogradarima i vinarima koji su se brinuli i proizveli najbolja vina, rekao je predsjednik Udruge Hortus Croatiae Robert Horvat i napomenuo kako su sva ova vina prošla kroz rigoroznu provjeru i pokazala se kao vrhunski primjerci međimurskog stila, kvalitete i elegancije.

Napomenimo kako su međimurska vina su do sada osvojila čak 80-tak medalja na ovom prestižnom natjecanju i potvrdila visoku poziciju Međimurja i njegovih vina na svjetskoj vinskoj karti.

(rd)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja