Međimurje Press
Županija

U znaku katruža, irisa i delicija iz Srednje škole Prelog

Tradicionalna dobrotvorna akcija Katruže, međimurske zaklade solidarnosti, nazvana Katruža za Katružu 27. svibnja je osim u centru Čakovca održana diljem Međimurja i to u Prelogu, Murskom Središću, Belici, Donjem Vidovcu, te Nedelišću. Građani su u znak zahvalnosti za novčani prilog koji su darovali kući ponijeli katružu – simbol međimurske solidarnosti. U 23 godine postojanja Katruže prikupljeno je oko 900.000 eura, no novcem je nemjerljiva pomoć koju je Katruža pružila brojnim ljudima okovanima bolešću i nemoći. U ukupnom broju onih koji su primaju pomoć Katruže i danas je najviše je djece.

Učenice, učenici i nastavnici uspješne Srednje škole Prelog predstavili su se na čakovečkom Trgu Republike manifestacijom Gastromanija. U doba upisa nove generacije u srednje škole, na vrlo atraktivan način predstavili su svoju strukovnu školu, koja je već generacijama rasadnik nagrađivanih kuhara, slastičara, konobara te ekonomista i turističko-hotelijerskih komercijalista.

Članovi Županijske lige protiv raka Čakovec u subotu su bili angažirani u novoj edukativno-zdravstvenoj akciji posvećenoj Danu plave vrpce, odnosno senzibilizaciji javnosti o važnosti prevencije i ranog otkrivanja raka i ostalih bolesti debelog crijeva. Županijskog ligi protiv raka i ove godine u organizaciji akcije pridružili su se članovi kluba Ilco. Građanima su podijeljeni edukativni materijali, prije svega vezani uz provedbu Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka debelog crijeva, dok su dobrotvorne priloge prolaznika -namijenjene rehabilitaciji osoba liječenih od bolesti crijeva – članovi nagradili rukotvorinama i cvijetom irisa – simbolom borbe protiv ove vrste raka.

(mž)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja