Međimurje Press
Županija

Vincekov pohod po štrigovskim bregima: 2.500 sudionika uživalo u izvrsnoj atmosferi!

U subotu, 20. siječnja 2024., štrigovski bregi su ponovno bili domaćin brojnim šetačima na nezaboravnom Vincekovom pohodu. Pohodom se obilježava blagdan sv. Vinka, zaštitnika vinogradara i vina, te označava početak rada u vinogradima.

 

Vincekov pohod po štrigovskim bregima započeo je kod Doma kulture u Štrigovi, odakle se krenulo na stazu dugu 11 kilometara koja je vodila kroz slikovito vinorodno područje obavijeno snježnim pokrivačem. Prva točka pohoda bila je Vinarija Vuković koja je ove godine po prvi puta bila domaćin pohoda. Ondje su posjetitelji prisustvovali tradicionalnoj ceremoniji rezidbe vinove loze. Kuhano vino, topli čaj te pokoji zalogaj s nogu okrijepili su šetače te su spremni nastavili prema drugoj točki pohoda gdje ih je srdačno dočekala obitelj Zlatka Novaka. Nakon okrijepe dobro raspoloženi šetači krenuli su prema sljedećoj točki pohoda, Vinariji Cmrečnjak gdje je također održana tradicionalna ceremonija rezidbe vinove loze. Nakon kratkog predaha vesela ekipa uputila se prema četvrtoj točki, točki iznenađenja. Ondje su ih dočekali Općina Štrigova, TZO Štrigova i Štrikom raznolikim izborom rakija OPG-a Stanke Kelnerić.

Na svim punktovima ovogodišnjeg Vincekovog pohoda sudionike je zabavljao Tamburaški sastav „Podrumari“ uz koje su sudionici veselo pjevali, a neki čak i zaplesali.

Nakon što su obišli sve četiri točke, uz veseli žamor i smijeh, šetači su lagano krenuli natrag prema Domu kulture u Štrigovi gdje je za sve sudionike bila osigurana hrana. Nakon cjelodnevne šetnje vesela ekipa izvukla je i zadnji atom snage te su uz tamburaše pjesmom i plesom na najbolji mogući način završili ovogodišnji Vincekov pohod po štrigovskim bregima.

Ove godine sudionici pohoda kupnjom bonova imali su priliku sudjelovati i u tomboli s vrijednim nagradama. Sretni dobitnici izvučeni su na kraju pohoda u ugodnom ambijentu Doma kulture u Štrigovi.

Organizatori pohoda Općina Štrigova, TZO Štrigova i Štrikom ne kriju zadovoljstvo održanim pohodom i velikim odazivom.

-Ovo nam je 15. po redu Vincekovo po štrigovskim bregima. Ono što ga osim jubilarne brojke ističe je i prekrasni bijeli pokrivač koji nam je jučer omogućio uvjete koje već dugo čekamo. Odazivom smo i više nego zadovoljni, svake godine priključi nam se veliki broj ljudi, ove godine je to oko 2.500. Drago nam je što sudionici prepoznaju posebnost našeg Vincekovog i vrlo rado nam se vraćaju svake godine. – rekla je direktorica TZO Štrigova Ivana Kelner Tkalčec.

Teks i foto: Matej Ščavničar

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja