Međimurje Press
Glazba

Glazbenik konačno otkrio kada je rođen: Jadan Google ne može to naći, ni on ne zna!

Gost Special Happy Showa bio je glazbenik Davor Borno. Nekadašnji prepoznatljiv pjevač slavnog ITD banda već dva desetljeća vrlo uspješno gostuje na slovenskoj glazbenoj sceni, dok je u hrvatskoj manje prisutan. Slušateljima Happy FM-a je otkrio zašto je to tako, ali i godinu rođenja koja je do sada i Googleu bila nepoznata. Prisjetio se i karijere radijskog voditelja.

Pjeva u Sloveniji, na hrvatskom jeziku, a izgleda kao Talijan.

Je li to tajni recept? – upitao je voditelj Elvis Mehičić.

Ja sam jedan gemišt. Dopao sam se Slovencima. Oni vole naše izvođače posebno mediteranski melos. Objavio sam tamo šest albuma, održao puno velikih i malih koncerata, nisam imao potrebu i volju boriti se za poziciju na hrvatskoj sceni…i prošle su godine…Nakon odrađenog vikenda u Sloveniji vratim se u Zagreb i radije odem vježbati. Osim toga, tulipan iz susjedinog vrta je vjerojatno simpatičniji nego kada raste u tvom, znaš, pa sam ja taj tulipan.

O Davorovom privatnom životu se jako malo zna, njegova godina rođenja je do sada i Googleu bila nepoznata.

Rođen sam u avionu iznad Zagreba, e sada gdje točno, ne znam…2.1. Nikada nisam slavio rođendan jer su svi uvijek bili pijani i blesavi taj dan, još od Nove godine. Godina? Znam da i Google to traži, jadan Google ne može to naći, ni on ne zna.

Je li to od životne, državne važnosti? Postane li pjevač koji otkrije godinu rođenja popularniji? – upitao je Elvisa, koji je odgovorio potvrdno.

U mome slučaju ja mislim da ne, ali zato što sam fan Happy FM-a, evo, rođen sam 2.1. 1869. neee 1969.

Radi mladenačkog izgleda često se može čuti kako izgledom podsjeća na pokojnog kolegu Tošu Proeskog.

To vidim i dan danas ljudi pišu, dečko je bio sjajan u svakom pogledu, meni je to sjajno čuti, ali evo da se malo našalim, iako ga nema više s nama, on se volio jako puno smijati. Lijepo mi je to čuti jer sam ja 12 godina zapravo stariji, tako što da kažem, nikada ne bi imao namjeru ličiti na bilo koga jer to nije baš niti zanimljivo niti dobro, pogotovo ne u glazbi, ali ako nekoga posjeća moja energija na njega u bilo kojem smislu – hvala.

U glazbi je cijeli život, pjeva i piše pjesme, a malo tko zna i za njegovu radijsku karijeru. U emisiji je otkrio kako ga posebne emocije vežu upravo za frekvencije Happy FM-a 94.9 MHz.

Sjedio sam na tvome mjestu Elvis. Prije trideset pet, šest godina, u počecicma, kada je Happy imao drugo ime. Bili smo najpopularnija radijska postaja u široj zagrebačkoj regiji, zvali smo se Radio Velika Gorica – RVG. Radio sam cijelu jednu sezonu, prije nego smo počeli snimati album ITD banda bio sam na tvom radnom mjestu. Bilo je to cca 1989. Bio sam radijski voditelj, glazbeni urednik,…tada je to bilo drukčije, nisam bio one men show.  Radijski program smo tada vodili u trenirkama, raščupani jer nas nitko nije vidio, niti znao kako izgledamo…

Za više zanimljivosti posjetite: https://happyfm.hr/

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja