Međimurje Press
Glazba

Snoop Dogg se ostavlja ‘dima’, ali ne ‘duvanja’ / ‘Ortodoksni inkvizitori’ nisu dirali zagrebačku Batushku

Još prošli tjedan priča je tjedna bilo otkazivanje koncerta poljskih black metalaca Batushka, u Beogradu. Dan nakon beogradskog, planiran je i koncert u zagrebačkom alternativnom okupljalištu, klubu Močvara. Ne bi to bila priča tjedna da se ne radi o otkazivanju koje je zakuhao iguman manastira u Valjevu tako što je pozvao sljedbenike na (mirne) prosvjede. U strahu za sigurnost benda i publike, promotor je koncert otkazao, a nije ostao dužan igumanu kojeg su nazvali ortodoksnim inkvizitorom. U medijima se pak ulovio termin “istjerivač rock đavola”. Koncert u Zagrebu se ipak održao, inkvizicije, a ni istjerivača rock đavola nije bilo. Skočili smo.

Vraća se Sting

Tjedan je krenuo ozbiljno. Barem što se tiče koncertnih najava. Rado viđeno lice koje redovno dolazi i rasprodaje arene, dolazi i 2024. Turneja je nova, ali je ista s kojom je bio 2022. u Zagrebu. Na njoj svira hitove, a dolazi u Zagreb i Ljubljanu. (Sredili smo fanclub promokodove, no rasprodani su.) Više.

Snoop Dogg je i ikona marketinga

Snoopa, osim kao rap mogula s velikom karijerom, prepoznajemo i kao “influencera duvanja”, odnosno kao prvo lice marijuane uopće. Prošli je tjedan objavio navlakušu kako se “odriče dima” uz poruku ozbiljnog tona. To je zavelo javnost da bi početkom tjedna objavio promotivni post gdje promovira peć koja ne dimi. Više.

Šibenik opet kolo predvodi

Šibenik je čekao sa svojom objavom koncertnog dočeka do mjesec dana pred sam doček i pokazao kako je najambiciozniji igrač u ovoj utrci gradova. Bukirali su electro swing plesnjak Parov Stelar kao i kultni electro hip hop plesnjak Stereo MC’s. Više.

Brkovi za 20 godina karijere najavili svoj najveći koncert dosad

Punk folk wellness bend predvođen Shamsom 69 najavili su Šalatu, svoj najveći samostalni koncert dosad. Imali su oni već Dom sportova, no malu dvoranu. S obzirom na to da je Šalata okljaštrena, smanjenog je kapaciteta, no po svemu sudeći, ne puno, ali nešto je to više od Doma sportova. Više.

 fanclub za partnerske koncerte: 

Opća opasnost, 2.12., Boogaloo, Zagreb
Još 15 ulaznica s 20% popusta

Kosheen, 8.12., Boogaloo, Zagreb
Još 5 ulaznica s 20% popusta

Fatoumata Diawara, 11.12., Tvornica kulture, Zagreb
RASPRODANO

Bryan Adams, 13.12., Arena Zagreb
RASPRODANO

Goran Bare & Majke, 22.12., Arena Zagreb
Još 8 ulaznica s 20% popusta

Crvena jabuka, 27.1., Boogaloo Zagreb
20 ulaznica s 20% popusta

Yann TIersen, 5.3., Tvornica kulture, Zagreb
20 ulaznica s 20% popusta

La Femme, 25.5., Tvornica kulture, Zagreb
RASPRODANO

Sting, 27.5., Arena Zagreb
RASPRODANO

Svi promokodovi su dostupni na muzika.hr/fanclub
Limitirano je i neće biti dodatnih promokodova po koncertu.

Prijatelji koji ti šalju novu muziku su bitni.

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja