Međimurje Press
Grad Čakovec

Javni poziv!

JAVNI POZIV ZA UTVRĐIVANJE PRIJEDLOGA KANDIDATA ZA SUCE POROTNIKE OPĆINSKOG SUDA U ČAKOVCU I SUDACA POROTNIKA ZA MLADEŽ

Gradsko vijeće Grada Čakovca utvrđuje prijedlog kandidata za suce porotnike, a Skupština Međimurske županije donosi Odluku o imenovanju sudaca porotnika Općinskog suda u Čakovcu na mandat od 4 godine.

Građani (kandidati) s prebivalištem na području Grada Čakovca, zainteresirani za obavljanje dužnosti suca porotnika, moraju ispunjavati sljedeće uvjete:

  • da su punoljetni
  • da su državljani Republike Hrvatske
  • da su dostojni obnašati dužnost suca porotnika.

Člankom 90. stavkom 1. Zakona o sudovima (NN RH 28/13, 33/15, 82/15, 82/16, 67/18, 126/19 i 130/20) sudac ne smije biti član političke stranke, niti se baviti političkom djelatnošću.

Odredbom članka 91. Zakona propisano je da sudac ne smije obavljati odvjetničku ili javnobilježničku službu, poslove člana upravnog ili nadzornog odbora trgovačkog društva ili druge pravne osobe, kao i da ne smije obavljati drugu službu ili posao koji bi mogli utjecati na njegovu samostalnost, nepristranost i neovisnost ili umanjiti njegov društveni ugled ili su inače nespojivi s obnašanjem sudačke dužnosti.

Odredbom članka 41. stavka 2 Zakona o sudovima za mladež (NN RH 84/11, 143/12, 148/13, 56/15 i 126/19) suci porotnici za mladež imenuju se iz redova profesora, učitelja, odgojitelja i drugih osoba koje imaju radnog iskustva u stručnom odgojnom radu s mladim osobama.

Uz pismeno očitovanje o zainteresiranosti za obavljanje dužnosti suca porotnika potrebno je popuniti i potpisati priloženu izjavu te je dostaviti na adresu Grada Čakovca, K. Tomislava 15, Čakovec ili na dragica.kemeter@cakovec.hr, s naznakom (za suca porotnika) najkasnije do 5. ožujka 2021.

GRADONAČELNIK
Stjepan Kovač, bacc. ing. comp. v.r.

Izjava:

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja