Međimurje Press
Grad Prelog

Muralima u Prelogu odana počast Tigrovima i Pumama

Udruga veterana 7. gardijske brigade „PUMA“ u cilju promocije 7. gardijske brigade „PUMA“ i njezinih pripadnika provodi brojne aktivnosti širom Hrvatske. Jedna od njih je i  oslikavanja murala diljem Hrvatske. U izradu murala uključene su jedinice lokalne samouprave i Ministarstvo hrvatskih branitelja, a glavni pokretač i organizator je Udruga veterana 7. gardijska brigada „PUMA“.

Tako su u sklopu projekta „Izrada murala u Gradu Prelogu“ u nedjelju, 23.04.2023. godine oslikali murale s motivima 7. gardijske brigade „Puma“ i 1. gardijske brigade „Tigrovi“ na zidovima trafostanice koja se nalazi na Trgu sv. Florijana u Prelogu. Dimenzije murala su 4×2 metra i 3×2 metra, a autor murala je zagrebački umjetnik Kruno Tuđen – Thorn.

„Zahvaljujemo Elektri Čakovec i direktoru Igoru Ivkoviću na danoj suglasnosti za izradu murala, Gradu Prelogu i gradonačelniku Ljubomiru Kolareku na iznimnoj suradnji i pomoći u radu Udruge, kao i bivšim pripadnicima 7. gardijske brigade „Puma“ i članovima Udruge veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ te bivšim pripadnicima 1. gardijske brigade „Tigrovi“ i članovima Podružnice Udruge ratnih veterana 1. gardijske brigade „Tigrovi“ Međimurske županije na sudjelovanju na predstavljanju murala“, istakli su iz Udruge veterana 7. gardijske brigade „PUMA“. Otvorenju murala nazočili su i predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujlaki, kao i predsjednik Udruge ratnih veterana 1. gardijske brigade “Tigrovi” Međimurske županije Alojz Fleten.

(žs)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja