Međimurje Press
EU

Klesarstvo Martinović s otoka Brača dobitnik nagrade SME Europe za najuspješniju priču malih i srednjih poduzeća

U Europskom parlamentu u Bruxellesu danas je održan SME Europe Forum na kojem je, kao potpredsjednica SME Europe, sudjelovala zastupnica Sunčana Glavak (HDZ/EPP).

U raspravi u kojoj su sudjelovali brojni zastupnici u Europskom parlamentu, predstavnici malih i srednjih poduzeća te pobjednici natječaja, eurozastupnica Glavak istaknula je važnost malih i srednjih poduzeća za gospodarstvo EU-a te istaknula primjere dobre prakse u Republici Hrvatskoj.

,,Hrvatska je trenutno prva u EU-u po rastu BDP-a u trećem kvartalu. Ovi rezultati potvrđuju važnost Vladinih mjera za pomoć građanima i gospodarstvu, koje su obuhvatile i sektor malih i srednjih poduzeća te očuvale radna mjesta. Konkretno, govorimo o 800 tisuća radnika u privatnom sektoru koji su dobili plaću zahvaljujući intervenciji Vlade u vrijeme koronakrize i 130 poduzeća“ , istaknula je Sunčana Glavak.

Mala i srednja poduzeća kao okosnica europskog gospodarstva predstavljaju 99 posto svih poduzeća u EU-u te zapošljavaju oko 100 milijuna ljudi.

U sklopu konferencije dodijeljene su i nagrade za najuspješnije poduzetničke priče malih i srednjih poduzeća. Eurozastupnica Sunčana Glavak dodijelila je nagradu Dinku Martinoviću, vlasniku Klesarstva Martinović iz Donjeg Humca na otoku Braču, čija je priča proglašena najboljom od 50 prijavljenih iz Republike Hrvatske, a nagrade su ukupno otišle u 10 zemalja. Klesarski obrt obitelji Martinović smješten je na otoku Braču te njeguje 50 godina dugu tradiciju izrade bračkog kamena koji je prepoznatljiv diljem svijeta.

Dobitnici nagrada u državama članicama birali su se na temelju kriterija tradicije, inovacije, društvene uključivosti i inspirativnosti priče, a natječaj u Hrvatskoj proveden je u organizaciji zastupnice u Europskom parlamentu Sunčane Glavak u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, Hrvatskom obrtničkom komorom, Hrvatskom udrugom poslodavaca te Women in Adria.

Cabinet of MEP Sunčana Glavak

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja