Međimurje Press
Željka Drljić

[DETEKTOR] Dok vam drugi oči mažu, zvijezde ne lažu!

Piše: ŽELJKA DRLJIĆ

S druge strane silvestarske noći je Nova godina, izmišljena točka u vremenu po kojoj se orijentiramo u onome što zovemo beskrajem, točka u kojoj vatrometi zrcale dio života koji ostavljamo iza sebe: bljeskove sjajnih trenutaka i buku koja nas je drmala protekle godine. Novogodišnja noć najplodnija je za rast nade, a time i za horoskop. Dok nam svi oči mažu, zvijezde ne lažu. Upitasmo zvijezde kako će se u 2024. provesti pripadnici horoskopskih znakova? Zvijezde  odgovoriše: – Kako koji i kako gdje.

 

Pa kako će biti nama strijelcima, jarcima, djevicama itd. u Hrvatskoj, u Međimurju – upitasmo zvijezde preciznije.

To su dva različita pojma. Što vas zanima? Hrvatska ili Međimurje? Velika je razlika je li u jarac – jarac u Hrvatskoj il’ je jarac – jarac u Međimurju, il’ je jarac – koza u Istri, oštro odbrusiše zvijezde.

Pa ih ponizno zamolismo horoskop za jarce i ostale – u Međimurju.

Zavrti se zodijački krug poput ruleta i izbaci prognozu:

ZNAKOVI ZEMLJE  (JARAC, BIK, DJEVICA)

Oni čvrsto stoje na zemlji, ali će u 2024. godini pretjerati s ‘uzemljenjem’ pa će im stopala, papci, štikle – što već kome – duboko utonuti u rahlu crnicu. U trenutku kad bude trebalo skočiti, ostat će zaglavljeni. Predstavnicima ovih znakova ne preostaje drugo do čekati prvu proljetnu bujicu da ih otkopa i otplavi na neko bolje mjesto.

ZNAKOVI VATRE (STRIJELAC, OVAN, LAV)

Cirkusanti i galamdžije zodijaka. Hm… njima zapravo nikada nije loše jer: ili imaju (pre)visoko mišljenje o sebi (lavovi), ili su ugodno nacvrcani pa im je horizont ružičast (strijelci), ili su daleko ispred stada pa ih ne uznemiruje blejanje (ovnovi). U superizbornoj godini odigrat će važnu ulogu, uzimajući sudbinu u svoje ruke. No, imat će (pre)visoko mišljenje o sebi, bit će nacvrcani i zbog toga loše procjenjivati, ili će im stado odlutati pa ostaju bez baze.

ZNAKOVI VODE (RIBE, RAK, ŠKORPION)

U 2024. godini neće biti romantike, a time ni duševne hrane za znakove vode. Isušeni surovom stvarnošću, izgubit će volju za mijenjanjem svijeta te se uvući u vlastite krljušti i oklope, isključiti senzore i mostovima mašte prijeći u hibernaciju. Do nekog boljeg vremena koje će, daje naslutiti Saturn, nastupiti – kada ovo loše prođe.

ZRAČNI ZNAKOVI (VODENJAK, VAGA, BLIZANCI)

Zračni znakovi iznimno su važni za Međimurje. Zanimljivo zbori moćni Jupiter: nesklon je vodenjacima, naročito vodenjakinjama. Pitate li čakovečki puk, sve je više onih koji bi voljeli da i njihova vodenjakinja ode – bilo kamo – u Vodnjan, recimo.

No, Međimurje vagu za trku ima… samo vaga još nema vojsku. S kime će poć’ u juriš preko Drave vode ‘ladne? Strijelci su pijani, lavovi se prežderali sujete, ovnovi izgubili stado, blizanci promijenili stranu, vodenjaci su na putu prema – Vodnjanu? I kaj sad?

PENZIONERI

U 13. zviježđu zodijaka, tj. ni na nebu ni na zemlji, žive penzioneri. Velika većina pripadnika ovog ‘horoskopskog’ znaka je namirena: gladni, vitki i poslušni ulaze u superizbornu godinu zamazanih očiju, širom otvorenih, u očekivanju sljedeće tranše siće.

Foto: Kragon

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja