Međimurje Press
Kultura i obrazovanje

Balogijada 2024.

Dvadeset devetog svibnja, na dan rođenja velikog dječjeg pjesnika i likovnog umjetnika Zvonimira Baloga održana je 6. Balogijada u Svetom Petru Čvrstecu. To je završnica krasnoslovno-scenskog i likovnog natječaja nadahnutih Balogovim djelima.

Ove je godine u natječaju  sudjelovalo 840 učenika iz 153 osnovne škole iz cijele Hrvatske, od čega je u likovnom dijelu sudjelovalo 524 učenika. Prosudbeno povjerenstvo u krasnoslovno-scenskom dijelu natječaja činili su: Barbara Rocco, Zvonimir Ilijić te Sunčana Zelenika Konjević. Članovi prosudbenog povjerenstva za likovni dio natječaja bili su: Tomislav Buntak, Ranka Javor i Manuela Vladić Maštruko.

Tema ovogodišnje Balogijade bila je slobodna. Likovna izložba postavljena je u Područnoj školi Sveti Petar Čvrstec u kojoj je svojedobno radio  Zvonimir Balog kao učitelj Likovne kulture.

I ove godine OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica imala je jednu laureatkinju, odnosno dobitnicu likovne nagrade. To je bila Greta Zamuda, učenica 4.a razreda. Greta je oslikala stihove pjesme Što rade životinje kad se žele rukovati. U likovnom izražavanju vodila ju je učiteljica Ljiljana Rinkovec.

Patricija Husajina

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja