Međimurje Press
Kultura i obrazovanje

Dodjeljene Državne nagrade tehničke kulture Faust Vrančić za 2022

U Ministarstvu znanosti i obrazovanja, 26. svibnja 2023. godine, održana je svečana dodjela Državne nagrade tehničke kulture, „Faust Vrančić“ za 2022. godinu. Na svečanosti je dodijeljena jedna nagrada za životno djelo, deset godišnjih nagrada pojedincima, te četiri godišnje nagrade udrugama tehničke kulture. Nagrade dobitnicima zajednički su uručili  državna tajnica u Ministarstvu znanosti i obrazovanja doc. dr. sc. Iva Ivanković i predsjednik Odbora za dodjelu Državne nagrade tehničke kulture „Faust Vrančić“ prof. dr. sc. Zdenko Kovačić.

Nagrada za životno djelo pripala je prof. dr. sc. Goranu Sučiću s Filozofskog fakulteta iz Splita.

Jeleni Tuksar, mag. ing., učiteljici tehničke kulture u Osnovnoj školi Jože Horvata, Kotoriba i fizike u Osnovnoj školi u Svetom Martinu na Muri dodijeljena je godišnja nagrada Faust Vrančić. Nagrada joj je dodijeljena za kreativan i kvalitetan stručno – pedagoški rad s učenicima s kojima je postigla izuzetne rezultate u više tehničkih područja na županijskim i državnim razinama, za vođenje niza aktivnosti i projekata u tehničkoj kulturi i za postignute osobne natjecateljske rezultate u području radioamaterizma od klupskih do svjetskih nivoa.

Predlagatelj za nagradu je bila Osnovna škola Jože Horvata Kotoriba uz potporu Društva pedagoga tehničke kulture Međimurske županije, Radiokluba Međimurje, Zajednica tehničke kulture Međimurske županije i Grada Čakovca, Hrvatskog saveza pedagoga tehničke kulture i Hrvatskog radioamaterskog saveza.

 Željko Medved

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja