Međimurje Press
Kultura i obrazovanje

Erasmus+ mobilnost u Španjolsku

U Erasmus+ projektu Deplastify the Planet učenice OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica Hana Drk, Helena Marčec, Iva Mia Baksa, Marta Škvorc i Mia Medvedec zajedno sa svojim učiteljicama Oliverom Šercer-Žokalj i Manuelom Stričak bile su na mobilnosti u gradu Huelva na samom jugu Španjolske u školi Montessori Huelva. 

Učenica Mia Medvedec napisala je svoje dojmove: “Kada smo stigle u Španjolsku, bilo nam je drago vidjeti već poznata lica naših domaćina s kojima smo se virtualno upoznali prije puta. Prvog radnog dana prezentacijama su se predstavile sve partnerske škole iz Belgije, Portugala, Austrije i Arube. Razmijenili smo iskustva i informacije o aktivnostima koje smo proveli u projektu Deplastify the Planet.  Nakon prezentacija, otišli smo u prekrasni park pored škole i uživale u boravku na Suncu i team buillding aktivnostima.

Drugog radnog dana posjetili smo grad Sevillu koji je turistički poznata destinacija i uživali u upoznavanju španjolske povijesti. Četvrti radni dan proveli smo  u školi i radili  na Comic Booku. Razmjenjivale smo i dijelile ideje o tome kako reciklirati, promisliti i ponovno koristiti plastiku. Zatim smo se vratili u park gdje smo imali akciju čišćenja što je isto bilo zabavno.

Peti dan posjetili smo Sveučilište u Huelvi i imali sportske aktivnosti koje su nam se jako svidjele, a bile su i odlična prilika za dodatno upoznavanje. Nakon sporta radile smo na posljednjim stranicama Comic Booka, koje će sadržavati informacije o partnerskim školama i projektnim aktivnostima u svakoj školi. Šesti dan posjetili smo prirodni rezervat Marismas del Odiel. Tamo smo također imali akciju čišćenja i začudili se koliko plastičnog otpada možemo pronaći uz obalu. Park je bio prelijep, a i vidjeli smo i ružičaste Flaminge prvi put izvan zološkog vrta.

Navečer smo svi zajedno imali priliku družiti se na završnoj večeri na kojoj smo dobili certifikate za sudjelovanje u projektu. Za kraj smo posjetili nacionalni park Doñana koji je većini nas bio favorit zbog zanimljive vožnje po nacionalnom parku i vozaču. Kasnije smo posjetili i selo El Rocio koje je također bilo lijepo. Svi smo se zabavili i na kraju se rastali uz puno suza. Obitelji su nas sve jako dobro ugostile i pružile nam jedno od najboljih iskustava u životu.“

U projektu slijedi mobilnost na daleku Arubu u veljači i za kraj susret u Belgiji u travnju, gdje će svečano biti predstavljen Comic Book na temu projekta koji su svi učenici zajednički osmislili i realizirali.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sanja Posavec

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja