Međimurje Press
Kultura i obrazovanje

Grad Čakovec i drugu godinu za redom nagradio uspješne učenike osnovnih škola i njihove mentore

Želimo da ovo shvatite kao nagradu za vaš trud, poticaj za daljnji rad te potvrdu da se vašim uspjesima ponosi grad u kojem živite” istakla je na svečanosti između  ostalog  gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini. 

Grad Čakovec stavlja obrazovanje svojih najmlađih stanovnika na prvo mjesto. To se ogleda u brojnim programima i inicijativama koji se provode uz financijsku potporu grada, a sve s ciljem da se učenicima osigura kvalitetno i suvremeno obrazovanje.

Tako je i ova  svečanost  dodjele nagrada u sklopu obilježavanja Dana Grada Čakovca na kojoj se u Zgradi Scheier okupio 31 učenik i 15 njihovih mentora naglasila  važnost ulaganja u obrazovanje kao ključni faktor razvoja zajednice  koja prepoznaje i nagrađuje trud i uspjeh učenika, o čemu je na samoj  dodjeli nagrada gradonačelnica  Grada Čakovca Ljerka Cividini kazala, – U ovoj školskoj godini, kao i svim prethodnima pokazali ste izuzetnu motiviranost za učenje što se i dokazali  osvajanjem jednog od prva tri mjesta na državnim i međunarodnim natjecanjima i smotrama. Drago mi je što ste na taj način promovirali sebe, svoje znanje, te škole i grad iz kojeg dolazite. Čestitam i Vašim mentorima, jer i oni su zaslužni za vaš uspjeh, jer su vas vodili u učenju, poticali vas te vam bili podrška dok je bilo najteže.

Biti među najboljima u zemlji nije mala stvar. Osim što naravno pokazuje da se vašim znanjem možete ravnopravno nositi s vršnjacima iz cijele zemlje, pokazuje i da mi ovdje u Čakovcu imamo kvalitetne učitelje i odličan sustav osnovnoškolskog obrazovanja. Želim vam da na krilima ovog uspjeha, nastavite s predanim učenjem i radom  te pohađanjem izvannastavnih aktivnosti. Nadam se kako će vam i ovi pokloni biti poticaj te svojevrsna poruka da se znanje i učenje isplate. Mentorima, učiteljima i svima zaposlenim u našim školama hvala za vrijeme i trud koji ulažu u našu djecu, odnosno našu budućnost, kazala je Cividini.

Ravnatelj  I. OŠ Čakovec Siniša Stričak zahvalio u ime svih nagrađenih

U prisustvu učenika i mentora, ravnatelja, djelatnika u obrazovanju te roditelja, prijatelja i predstavnika obitelji nagrađenih, u ime svih prisutnih riječima zahvale obratio se ravnatelj I.OŠ Čakovec Siniša  Stričak. -Prije svega hvala gradonačelnici Ljerki Cividini i Odjelu za društvene djelatnosti Grada Čakovca što su prepoznali važnost i uspjeh naših učenika pred kojima je po svim ovim ostvarenim rezultatima svjetla budućnost. Hvala vam i preporučujemo se i sljedeće godine, vjerujem s još većim brojem izvrsnih učenika.

Podršku ovom projektu  Grada i nagrađivanju učenika koji su ostvarili vrhunske rezultate, ali i daljnjoj suradnji  dala je svojim dolaskom i Mia Mandić, savjetnica za nastavu stranih jezika iz Odjela prodaje i marketinga Profila Klett, podržala ovakav vid nagrađivanja izvrsnosti donacijom dijela nagrada za mentore i iskoristila priliku da istakne Čakovec kao primjer u obrazovanju. -S Čakovcem usko surađujemo na nekoliko vrijednih projekata, jedan od njih je onaj Oxfordove knjižnice koja je dostupna čakovečkim školarcima. Ono što svima u ovoj prilici mogu poručiti je da možete biti izrazito sretni jer imate priliku živjeti i obrazovati se u gradu koji ulaže velike napore u moderniziranje svog odgojno – obrazovnog sustava. I to daje rezultate, rekla je Mandić i čestitala svima prisutnima Dan Grada Čakovca.

U narednim godinama možda će za prijem svih nagrađen biti  potreban i veći prostor

-Sudeći po broju vas koji ste bili uspješni na državnoj razini, pa i međunarodnoj razini, trebat ćemo i u idućem proračunu predvidjeti veće iznose za nagrade, ali i veći prostor za ovakvu svečanost znanja i uspjeha mladih ljudi kojima se Čakovec ponosi, zaključila je svečanost gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini,

U glazbenom dijelu programa kojeg su i ove godine osmislili učenici i profesori Umjetničke škole Miroslav Magdalenić Čakovec sudjelovali su nagrađeni učenici : Filip Furdi, 3. razred tube čiji je mentor Andrija  Šafran i uz klavirsku pratnju Marije Dolores Grabant, zatim  Lovro Bermanec 4.razred  klavira uz mentoricu  Dolores Košćak i  Leonardo Reich, 6.razred saksofona uz mentora  Maria Jageca i klavirsku pratnju Marije Dolores Grabant.

(gč)

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja