Međimurje Press
ITKultura i obrazovanje

Hrvatsko finale robotičkog natjecanja World Robot Olympiad 2023.

Hrvatsko finale robotičkog natjecanja World Robot Olympiad 2023. održano je 3. lipnja 2023. u sportskoj dvorani Osnovne škole Bogumil Toni u Samoboru.  Ovo svjetski poznato natjecanje provodi se u više od 90 zemalja svijeta, a ovogodišnje finale okupilo je 52 ekipe iz cijele Hrvatske.

Na otvaranju natjecatelje je pozdravio državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva g. Bernard Gršić, a zatim su predstavljene sve ekipe.

  1. osnovnu školu Čakovec predstavljalo je pet ekipa u pratnji učiteljice Ivane Ružić i učitelja Branka Vujnovića:

Capybara (Rahela Dukić, Ivan Raguž i Sana Cimerman),

Duos Pomfritos (Eugen Janković, Vito Janković i Petar Pavčec),

PrimeRD (Dominik Dukić i Roko Novinščak),

Prva (Ivan Dobranić, Vito Kerman i Max Varga),

Viktorija (Lucija Bočkaj i Saša Ovčarić).

Sve su ekipe ostvarile iznimne rezultate, a PrimeRD pobijedila je u ekipi seniora i plasirala se na svjetsku razinu natjecanja koja će se održati u studenom u Panami.

Podsjetimo, Dominik Dukić i Roko Novinščak, članovi ekipe PrimeRD, na ovome su natjecanju sudjelovali četiri puta i tri puta pobijedili na državnoj razini. Pandemija je spriječila odlazak na prethodna dva svjetska natjecanja.

Godinu ranije, 1. osnovna škola Čakovec imala je svoje predstavnike i na svjetskoj razini natjecanja World Robot Olympiad 2022. koje je održano u Dortmundu. Školu su predstavljali Teo Doring, Dominik Dukić i Martin Krištofić i osvojili visoko 23. mjesto.

Ivana Ružić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja