Međimurje Press
Kultura i obrazovanje

INOVA-MLADI 2023 učenika s međunarodnim sudjelovanjem

U Zagrebu je 6.5.2023. godine održana 23. izložba inovacija mladih INOVA-MLADI 2023 izložba inovacija učenika zagrebačkih osnovnih, srednjih škola i studenata s međunarodnim sudjelovanjem u organizaciji Saveza inovatora Zagreba, Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Udruge inovatora Fakulteta strojarstva i brodogradnje i zagrebačkih udruga mladih inovatora.

Izložba je održana u Studentskom centru u Zagrebu, a izloženo je 250 radova učenika osnovnih i srednjih škola te studenata. Na izložbi je sudjelovalo i Društvo pedagoga tehničke kulture Međimurske županije koje su predstavljali učenici iz OŠ Sveti Martin na Muri Luka Jakopić s mentoricom Dubravkom Žignić-Resman i učenici OŠ Jože Horvata, Kotoriba Lovro Eradlji, Sara Matulin i Maja Tomašić uz suradnju mentorice Jelene Tuksar učiteljice tehničke kulture.

Izložili su radove Lovro Erdelji Magic mirror, Sara Matulin Don quijote vjetrenjaču, Maja Tomašić Un vento tranquillo vjetrenjaču, Luka Jakopić pametnu kuću. Prezentacija rada je izazvala veliki interes među mnogobrojnim posjetiteljima izložbe.

Proglašenje rezultata održalo se 24. svibnja 2023., a kvaliteta rada je potvrđena dobivanjem zlatne medalje Lovro Erdelji i Luka Jakopić, srebrne medalje Sara Matulin i brončane medalje Maja Tomašić.

Posebna nagrada za najbolju inovaciju osnovnih škola dodijeljena je za rad Magic mirror, autor rada Lovro Erdelji s mentoricom Jelenom Tuksar.

Predsjednica DPTKMŽ:

Jelena Tuksar

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja