Međimurje Press
Izložbe

Izložba plakata u sklopu EU projekta SILVANUS

Izložba plakata u sklopu EU projekta SILVANUS, u organizaciji Hrvatske vatrogasne zajednice, 3. travnja postavljena je na riječkom Korzu. Otvorenju izložbe prisustvovali su glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, zapovjednik Vatrogasne zajednice Primorsko-goranske županije Mladen Šćulac, zamjenik župana Primorsko-goranske županije Vojko Braut i gradonačelnik Grada Rijeke Marko Filipović.

Cilj ovog projekta razvijanje je platforme u borbi protiv nastanka i širenja šumskih požara, a dvadeset plakata na hrvatskom i engleskom jeziku uz opis projekta, donosi brojne informativne i korisne informacije za građane u svrhu smanjenja broja požara raslinja. Naime, uslijed globalnog zatopljenja svjedočimo sve ekstremnijim klimatskim uvjetima koji utječu na sve ranije pojave požara kao i na sve duže trajanje požarne sezone. Upravo su klimatske promjene jedan od najvećih izazova s kojima se susrećemo, a prilagodba na njih doprinosi smanjenju rizika.

Iznos EU projekta SILVANUS koji traje od 2021. do 2025. godine je 24.556.943,75 EUR, a iznos EU-sufinanciranja iznosi 19.902.190,63 EUR. U projektu SILVANUS sudjeluje 49 projektnih partnera među kojima je i Hrvatska vatrogasna zajednica kao krajnji korisnik.

Nina Francetić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja