medjimurjepress@gmail.com

Kazališna družina PINKLEC

SUDJELOVANJE KAZALIŠNE DRUŽINE PINKLEC

na SHANGHAI INTERNATIONAL CHILDREN’S THEATRE FESTIVAL 2019.

Kazališna družina PINKLEC iz Čakovca je od 4. do 10. srpnja sudjelovala, na poziv selektora festivala, na 2019 Shanghai International Children’s Theatre Festivalu, a tamo je selektirana na temelju pogledane predstave na 1. Croatia ShowCaseu 2018. godine.

Na festivalu je predstava A TKO SI TI? odigrana 6 puta, a nakon izvedbi glumci su održali radionice za djecu koja su gledala predstavu.

U programu festivala uz Kazališnu družinu Pinklec i predstave iz Kine, sudjelovala su kazališta iz Rusije, Nizozemske, Belgije i Danske.

Predstava je odigrana u Art Theatre of China Welfare Institute (4 puta), Shanghai Weiyu Experimental School (1 put) i Shanghai Xuhui District Community Cultural Center (1 put).

U sklopu festivala održan je forum: Diversification, Share and Cooperation Forum of International Children’s Plays and Dramas.

Na festivalu je Pinklecima dodijeljena PLAYS AWARD povelja za predstavu A TKO SI TI? .

Predstava A TKO SI TI? odigrana je 150 puta, a po broju izvedbi sljede je BREMENSKI SVIRAČI i PUŽ MUŽ.

S predstavom A TKO SI TI? sudjelovali su na brojnim festivalima i osvojili značajne nagrade.

Na 24. SUSRETU LUTKARA I LUTKARSKIH KAZALIŠTA HRVATSKE – SLUK – nagradu za najbolju animaciju dobila je Karolina Horvat, a na 24. MEĐUNARODNOM LUTKARSKOM FESTIVALU – POLETNI LUTKOVNI PRISTAN, MARIBOR – primili su Nagradu dječjeg žirija – „25 zlatnih zvezdic”.

Sudjelovali su na Vukovarskom lutkarskom proljeću u Vukovaru, Assiteju u Čakovcu, Virkazu u Virovitici, Malom Boku u Bjelovaru, SLUK-u u Osijeku, Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku, Kotar festu u Delnicama, Poletnom lutkovnom pristanu u Mariboru, na Reviji lutkarskih kazališta u Rijeci, na Euro Kids festivalu u Washingtonu, na PROLOGU u Sisku..

Umjetnički ravnatelj Kazališne družine Pinklec:

Romano Bogdan

 

A TKO SI TI?

Trajanje: 35 minuta

Uzrast: od 3 do 10 godina

Redatelj: Romano Bogdan
Dramatizacija: Romano Bogdan (prema motivima priče Neposlušno mače, I. Bjeliševa)
Likovno oblikovanje (lutke, scenografija i kostimi): Rusa Trajkova
Glazba: Bojan Miljančić
Oblikovanje rasvjete: Neven Taradi
Igraju:
Tina – Karolina Horvat
Luka –
Mario Jakšić
Matko –
Davor Dokleja

U predstavi se po motivima iz bajke Neposlušno mače I. Bjeliševa, u dramatizaciji Romana Bogdana,propituju odnosi jednakosti i različitosti.
Iz amorfnih mekanih jastuka nastaje priča o likovima koji se međusobno prepoznaju. U tome prepoznavanju oni su po nečemu isti, a po nečemu različiti. To je prepoznavanje osmišljeno u scenskoj igri lutaka i glumaca, koji uvijek postaju netko drugi, igrajući se svojom formom, glasovima, jezikom i smislom.

Igraju se Matko, Tina i Luka, mačkica, ježić, vjeverica, zečić, bukva, hrast, jablan… i jedno mače, koje je otišlo predaleko od kuće i zalutalo.

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*