Međimurje Press
Kultura i obrazovanje

Koncert Furjonova zviezda

Međimurska županija podržava i manifestacije s područja kulture diljem našega kraja, osobito kada je riječ o njegovanju baštine naših velikana te prenošenje njihovog nasljeđa novim generacijama. Furjonova zviezda jedna je od takvih manifestacija, a njezino peto izdanje proteklih dana održano je u Sheierovoj palači u Čakovcu.

Autor projekta  – Nikola Sebastian Jambrošić – naglašava da je ovogodišnji koncert održan u znaku 135. obljetnice rođenja kantora Florijana Andrašeca, zapisivača tradicijskih napjeva i pučkog pjesnika, zahvaljujući čijem radu je sačuvano veliko blago.

Koncert u dvorani Zrinski u Scheierovoj palači okupio je veliki broj zaljubljenika u baštinu te ponovo uspješno promovirao zborsku glazbu i baštinu kantora iz Dekanovca.

Ovogodišnja Furjonova zviezda omogućila je skladateljima i obrađivačima narodnih melodija da u svoj suvremeni glazbeni izričaj utkaju napjeve Florijana Andrašeca“, naglašava Nikola Sebastian Jambrošić.

Zvijezda ovogodišnjeg koncerta bio je Akademski muški zbor Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu,  pod ravnanjem mo. Josipa Degl’ Ivellia. Premijerno je izvedena duhovna skladba Vjutro otprem oči, koju je za muški zbor priredio istaknuti spomenuti dirigent.

(mž)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja