Međimurje Press
Kultura i obrazovanje

Krenula nova školska godina i u Prelogu, Draškovcu te Cirkovljanu

Početak mjeseca rujna označio je i povratak u školske klupe za učenike osnovnih i srednjih škola. Svoje su učenike dočekali, u ponedjeljak 4. rujna i u Osnovnoj školi Prelog te u Područnoj školi u Cirkovljanu, Osnovnoj školi Draškovec te u Srednjoj školi Prelog.

Posebno je svečan bio doček učenika prvih razreda. Jedanaestero prvašića u Draškovcu te prvašiće u Prelogu, pozdravio je i gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, pridruživši se tako njihovim roditeljima, učiteljima te ravnateljicama Meliti Trupković i Margit Mirić. Uz jedanaest učenika prvog razreda u Draškovcu, u Osnovnoj školi Prelog prvi je puta u školske klupe sjelo šezdeset i petero učenika te troje u Područnoj školi u Cirkovljanu.

Kao i početkom svake školske godine, sa željom da olakša ulazak u novu školsku godinu, gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, donio je nekoliko odluka kojima će se svim osnovnoškolcima i srednjoškolcima s područja Preloga pomoći u nabavci radnih bilježnica za novu školsku godinu. Ono u što će biti uključeno najviše roditelja je jednokratna pomoć za nabavku radnih bilježnica za sve učenike sa prebivalištem na području Grada Preloga, koja iznosi 35 eura za učenike osnovnih, odnosno 50 eura za učenike srednjih škola. Pozivaju se roditelji da podnesu zahtjev i potrebnu dokumentaciju do 15. rujna 2023. godine.

(žs)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja