Međimurje Press
Kultura i obrazovanje

LABUĐE JEZERO 3.3.2024. i u 17.00 sati

Ukrajinski klasični balet

LABUĐE JEZERO

Zbog velikog interesa publike 3.3. u 17.00 sati održat će se još jedna izvedba
baleta Labuđe jezero. Ulaznice su u prodaji danas / 12.1.2024. / od 12.00 sati /
NEMA povrata ulaznica kupljenih za 20.00 sati.

Nakon rasprodanog Orašara, Ukrajinski klasični balet vraća se u Čakovec s jednim od najljepših i najpoznatijih romantičarskih baleta na svijetu poznatog skladatelja Petra Iljiča Čajkovskoga.

Labuđe jezero – uzbudljiva priča o princu Siegfriedu zaljubljenom u princezu Odette, koju je zli čarobnjak Rothbard pretvorio u labuda, danas je sinonim za klasičnu baletnu umjetnost. Spoj uzvišene glazbe, raskošnoga plesa te misterija i strasti i danas, gotovo 150 godina otkad je balet skladan, intrigira milijune ljubitelja glazbe i plesa širom svijeta. Svaka sekunda ovoga najpopularnijega bijeloga baleta magnetski privlači svojom blistavošću i uvlači publiku u čaroban svijet jezera, šuma, palača i vječne ljubavi. Tu neodoljivu čaroliju na pozornicu donosi hvaljeni baletni ansambl Ukrajinskog klasičnog baleta, sastavljen od međunarodno nagrađivanih vrhunskih baletnih plesača. Ansambl je dobro poznat hrvatskoj publici, jer je
čest gost naših pozornica s uspješnim predstavama klasičnog i modernog baleta kao Orašar, Giselle, Carmen, Radio and Juliet i drugima.

Vesna Makovec

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja