medjimurjepress@gmail.com

Mjesec hrvatske knjige

Mjesec hrvatske knjige tradicionalna je manifestacija koju od 1995. godine organiziraju i realiziraju knjižnice diljem Hrvatske. Pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo kulture Republike Hrvatske. Tijekom mjesec dana (15. listopada – 15. studenoga) nastoji se na državnoj, ali i na lokalnim razinama što intenzivnije govoriti o knjizi, bilo s gledišta onih koji se profesionalno bave knjigom, bilo onih koji koriste usluge knjižnica, knjižara i slično. Ideja je da se na različitim programima okupe svi oni koje knjiga istinski zanima.

U Mjesecu hrvatske knjige Knjižnica Nikola Zrinski Čakovec i ove godine organizira brojna događanja i aktivnosti (tribine, predstavljanje novih izdanja, izložbe novih naslova, obilježavanje godišnjica značajnih ljudi, animacijske i edukacijske aktivnosti).

Želja nam je da u različita događanja i aktivnosti vezane uz čitanje uključimo što više djece, osobito najmlađe, jer čitanjem djeca bogate svoj rječnik i poboljšavaju svoje jezično izražavanje. Kako je ovogodišnja manifestacija posvećena kulturnoj baštini, u suradnji s Muzejom Međimurja Čakovec bit će postavljena prigodna tematska izložba. Također, sudjelovanjem u likovno-literarnom natječaju pod nazivom Šetnja cestom tradicije ostvarena je suradnja s međimurskim osnovnim školama.

PROGRAM:

15. 10. 2018. u 10:00 sati

Otvorenje izložbe Muzeja Međimurja Čakovec te predstavljanje radova iz ciklusa Kao prvo-zagonetno drvo

Izložbe će biti otvorene do 26. 10. 2018.

15. – 17. 10. 2018 od 10 do 12 sati radionice Kao prvo – zagonetno drvo, voditelj Matija Bobek

19. 10. 2018. u 15:30 sati promocija knjige u multimedijalnoj dvorani Dječjega odjela,

Vitez Zrinski autorice Sanje Sabolić

6. 11. 2018 u 13:30 sati susret s autoricom Verom Zemunić te kreativna radionica

13. 11. 2018 u 13 sati svečano zatvaranje Mjeseca hrvatske knjige uz književni susret s Vlastom Golub te dodjela nagrada najčitačima i dobitnicima nagrada u likovno-literarnom natječaju,

(mp)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*