Međimurje Press
Kultura i obrazovanje

Najave programa u Centru za kulturu Čakovec

29. JAZZ FAIR
Centar za kulturu Čakovec / 23. i 24. studenoga 2023.
PROGRAM
• 23.11.2023. / četvrtak / 20.00 sati
BALKAN ZOO & NINA ĆORIĆ
SCIFIDELITY ORCHESTRA
• 24.11.2023. / petak / 20.00 sati
CHUI
JAKOMINI JAZZ TRIO

Studeni je mjesec u kojem nas već 29. godinu zaredom očekuje Jazz Fair. Ove godine, dva dana vrhunskog jazza i njegovih inačica imat ćemo priliku iskusiti u četvrtak 23. i petak 24. studenoga. Duga tradicija ovog festivala pokazuje nam da interes za kvalitetan jazz u našem gradu i dalje postoji, a u iščekivanju okrugle 30. obljetnice, ove će se godine predstaviti četiri benda u dva dana i omogućiti nam šaroliko jazz iskustvo.

Jazz Fair otvorit će domaći glazbenici iz Scifidelity Orchestra, sastava koji je u regiji poznat svima, ne samo ljubiteljima jazza, koji će svojim autorskim pjesmama i zanimljivim obradama zagrijati atmosferu za sljedeća tri benda. U četvrtak će nastupiti i Balkan Zoo, sastav basista i skladatelja Marija Rašića, koji već 10 godina promovira glazbu balkanskih elemenata u novim, modernim aranžmanima. Budući da će izvoditi repertoar sastavljen od popularnih romskih pjesama obojanih jazzom, hip hopom i electronic flamenkom, pridružit će im se i pjevačica Nina Ćorić.

Drugog dana Jazz Faira očekuju nas još dva benda. Jakomini Jazz Trio, glazbeni je sastav osnovan u Grazu 2020. godine kojeg čine trubač Žan Cesar, basist Jernej Vindšnurer i gitarist Tilen Gavranovič. Iako su tek u srpnju 2022. objavili svoj prvi album, ostvarili su već dosta zavidnih gostovanja. Osim Jakomini Jazz Trija, u petak nam dolazi i Chui, hrvatski instrumentalni kvartet koji njeguje ponešto drugačiji pristup jazzu. Spoj suvremene klupske plesne glazbe u kombinaciji s jazzom, progresivnom glazbom, elektronikom i rock’n’roll beskompromisnim pristupom već sa prvim albumom osigurao je Chuievcima kultni status na hrvatskoj glazbenoj sceni.

  • NOĆ KAZALIŠTA

25.11.2023. / 16.00 sati / / premijera predstave za djecu / Centar za kulturu Čakovec

Kazališna družina Pinklec Čakovec & Kazalište Oberon Koprivnica

KRAVICA ROZMARI MU

Režija: Damir Mađarić

Scenografija i kostimografija: Petra Mađarić

Glazba: Gordana Evačić, Miroslav Evačić

Oblikovanje svjetla: Petra Mađarić

Uloge: Ena Jagec, Neven Matoša

Kravica Rozmari Mu je kravica istančanih načela i  pogleda na svijet. Živi na seoskom imanju i svojim savjetima i lekcijama o ponašanju dovodi do ludila Seljaka i sve životinje na seoskom imanju (pas, kokoš, zlatna ribica). Kada Seljak vidi kako Rozmari Mu maltretira životinje odluči ju odvesti u Afriku. Životinje su konačno bile sretne i radile su sve što su oduvijek radile bez da im Rozmari Mu zanovijeta.

No, jedne noći na seosko imanje dođe krokodil, pa zatim slon, pa majmun … Malo po malo sve afričke životinje došle su na seosko imanje. Pobjegle su od kravice Rozmari Mu. Seljak ih  povede natrag na vlak, pa u avion i pravac Afrika. Tamo je vidio kravicu Rozmari Mu kako drži predavanje devi! Zgrabio ju je i poveo natrag na seosko imanje gdje je Kravica  Rozmari Mu sva sretna danima pričala o Africi. Pričala je i pričala, a slušatelje je dakako imala!

Vesna Makovec

 

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja