Najave programa u Centru za kulturu Čakovec

1.Tribina Čakovec četvrtkom

14.2. – Glumačka družina Histrion – FAMOZNA

21.2. – LOS CABALLEROS mariachi – koncert

2.Koncert

12.2. u 19.00 – Scheier – KATARINA TOPLEK, sopran – MAJA MAGDALENIĆ BARIĆ, klavir

MIRNA VIDOVIĆ, mezzosopran

3. Filmski program

17.2. – dječja filmska tribina nedjeljom – FILMOVI ŠAF-a

Redovni program: ALITA: ANĐEO BORBE, SVE JE TO ZBOG LJUBAVI, ZELENA KNJIGA: VODIČ ZA ŽIVOT

Iz dana u dan

petak 8.2.

18.00 MILJENICA

The Favourite

biografska drama, komedija

SAD / 2019.

Režija: Yorgos Lanthimos

Uloge: Olivia Colman, Emma Stone, Rachel Weisz

20.00 SERENITY

Serenity

triler/SAD / 2018.

Režija: Steven Knight

Uloge: Anne Hathaway, Diane Lane, Matthew McConaughey

subota 9.2.

16.00 KAKO IZDRESIRATI ZMAJA 3

animirani obiteljski film sinkroniziran na hrvatski jezik/SAD /2019.

18.00 MILJENICA

biografska drama, komedija

20.00 MULA

The Mule

kriminalistička drama/SAD/2019.

Režija: Clint Eastwood

Uloge: Clint Eastwood, Bradley Cooper, Michael Pena

nedjelja 10.2.

16.00 Plesni studio VIVONA Čakovec

ZIMSKA PLESNA PRODUKCIJA

18.00 SERENITY

triler/SAD/2018.

20.00 MILJENICA

biografska drama, komedija

ponedjeljak 11.2.

18.00 KAKO IZDRESIRATI ZMAJA 3

animirani obiteljski film sinkroniziran na hrvatski jezik/SAD /2019.

20.00 MULA

kriminalistička drama/SAD/2019.

utorak 12.2.

19.00 Dvorana Zrinski/Scheier

KONCERT

KATARINA TOPLEK, sopran, MAJA MAGDALENIĆ BARIĆ, klavir, MIRNA VIDOVIĆ, mezzosopran

18.00 SERENITY

triler/SAD/2018.

20.00 MULA

kriminalistička drama/SAD/2019.

srijeda 13.2.

nema programa u dvorani czk

četvrtak 14.2.

20.00 GLUMAČKA DRUŽINA HISTRION

FAMOZNA

Redatelj: Krešimir Dolenčić

Izvođači: Anja Šovagović Despot, Zoran Gogić, Ivana Lazar/Marija Kuhar Šoša, Fabijan Komljenović, Vanja Matujec, Marija Sekelez

petak 15.2.

18.00 ALITA: ANĐEO BORBE 3D

Alita: Battle Angel

SF, akcija, avantura/SAD /2019.

Režija: Robert Rodriguez

Uloge: Rosa Salazar, Jennifer Connelly, Eiza González, Christoph Waltz

20.00 SVE JE TO ZBOG LJUBAVI

The Trouble with You

komedija/Francuska/2018.

Režija: Pierre Salvadori

Uloge: Adele Haenel, Pio Marmai, Audrey Tautou

subota 16.2.

16.00 KAKO IZDRESIRATI ZMAJA 3

animirani obiteljski film sinkroniziran na hrvatski jezik/SAD /2019

18.00 ALITA: ANĐEO BORBE 3D

SF, akcija, avantura/SAD /2019.

20.00 SVE JE TO ZBOG LJUBAVI

komedija/Francuska/2018.

nedjelja 17.2.

16.00 FILMOVI ŠKOLE ANIMIRANOG FILMA ČAKOVEC

Produkcija 2013.-2018.

18.00 ALITA: ANĐEO BORBE 2D

SF, akcija, avantura/SAD /2019.

20.00 ZELENA KNJIGA: VODIČ ZA ŽIVOT

Green Book

biografija, drama, komedija/SAD / 2019.

Režija: Peter Farrelly

Uloge: Viggo Mortensen, Mahershala Ali, Linda Cardellini, Sebastian Maniscalco

ponedjeljak 18.2.

18.00 ALITA: ANĐEO BORBE 2D

SF, akcija, avantura/SAD /2019.

20.00 ZELENA KNJIGA: VODIČ ZA ŽIVOT

biografija, drama, komedija/SAD / 2019.

utorak 19.2.

18.00 SVE JE TO ZBOG LJUBAVI

komedija/Francuska/2018.

20.00 ZELENA KNJIGA: VODIČ ZA ŽIVOT

biografija, drama, komedija/SAD /2019.

srijeda 20.2.

nema programa

četvrtak 21.2.

20.00 KONCERT

LOS CABALLEROS

petak 22.2.

20.00 VLATKO ŠTAMPAR

STAND UP COMEDY 

TRIBINA ČAKOVEC ČETVRTKOM

14. veljače 2019. u 20.00 sati

GLUMAČKA DRUŽINA HISTRION

FAMOZNA

Autor: Peter Quilter

Prijevod: Petra Mrduljaš Doležal

Redatelj: Krešimir Dolenčić

Kostimografija: Tea Bašić

Scenografija: Irena Kraljić

Rasvjeta: Daniel Pavlović

Ton: Marko Vodeničar

Tehnika: Enes Hodžić

Izvođači: Anja Šovagović Despot, Zoran Gogić, Ivana Lazar/Marija Kuhar Šoša, Fabijan Komljenović, Vanja Matujec, Marija Sekelez 

FAMOZNA je glazbena komedija temeljena na istinitoj priči o astronomskom uspjehu najgore operne pjevačice na svijetu. Premijerno je izvedena 2005. godine u Birmingham Repertory Theatreu, a radnja joj je smještena u New York 40-ih godina prošlog stoljeća.

Predstava opisuje Florence Foster Jenkins, rođenu Narcissu Florence Foster – entuzijastičnu sopranisticu koja je zapravo postala slavna zbog svoje potpune pjevačke nesposobnosti. Rođena je u bogatoj obitelji i od malena je željela pjevati i studirati glazbu u inozemstvu, no roditelji joj nisu željeli omogućiti studij. Nakon očeve smrti, uz pomoć nasljedstva došla je do sredstava koja su joj omogućila pjevačku karijeru u Philadelphiji.

Jenkins nije imala nimalo smisla za ritam i intonaciju, i teško je držala tonove pa se njezin privatni učitelj prilagođavao njenim pogreškama u ritmu i tempu. Unatoč tome, ili baš zbog tog neobičnog načina pjevanja, Florence je postala izuzetno popularna.

Publika ju je voljela zbog zabave, a ne zbog njezinih pjevačkih sposobnosti, iako je Jenkins bila potpuno uvjerena u veličinu svoga talenta. Postala je istaknuta glazbena kultna figura u New Yorku tijekom 1920-ih, 1930-ih i 1940-ih. Cole Porter, Gian Carlo Menotti, Lily Pons, Sir Thomas Beecham i druge slavne osobe bile su njezini obožavatelji.

Izvor informacija: www.histrion.hr 

Tribina Čakovec četvrtkom

21. veljače 2019. u 20 sati

KONCERT

LOS CABALLEROS

Od proljeća 1998. i prvog koncerta u Kino klubu Zagreb, Los Caballeros postali su ne samo vodeći hrvatski glasnogovornici mariachi glazbe, nego jedni od njezinih najuglednijih ambasa-dora izvan španjolskog govornog područja.

Ako vam se ova ocjena čini pretjeranom, pitajte autoritete kao što su Ramon Vargas, Mariachi Vargas de Tecalitlan, Mariachi de America i Placido Domingo s kojima su podijelili pozornicu Teatra Degollado, središnje dvorane glavnog grada mariachija – Guadalajare i nastupili u naj-boljem do sada snimljenom dokumentarcu o glazbenoj istoznačnici Meksika: Mariachi – The Spirit of Mexico (PBS, 2003.).

Iz njega možete naučiti da nema formule po kojoj se ulazi u dušu mariachija, no Los Caballe-ros približili su joj se osobinama najvećih umjetnika žanra:

glazbenom spremom, dojmljivim izvedbama klasičnih pjesama, privlačnim grupnim nastupom u tipičnim traje de charro odorama koje ih ne čine instant Meksikancima iz površne predodžbe, nego nadopunjuju živopisnu emocionalnost njihovih izvedbi, vatru La Negre i svečani ugođaj Mame Juanite.

Od neformalnog uporišta u zagrebačkoj Mex Cantini do prestižnih hrvatskih i inozemnih kaza-lišnih kuća i koncertnih dvorana, od klupske atrakcije do istaknutih sudionika velikog međuna-rodnog okupljališta Encuentro Internacional del Mariachi y la Charreria u srcu Jalisca, dvanae-storica Los Caballerosa stasali su u veliki mariachi orkestar iz male zemlje u kojoj kaktus ne raste.

Dražen Vrdoljak

KONCERT

DVORANA ZRINSKI/SCHEIER, utorak 12. veljače 2019. u 19.00 sati

KATARINA TOPLEK, sopran

MAJA MAGDALENIĆ BARIĆ, klavir

MIRNA VIDOVIĆ, mezzosopran

Katarina Toplek rođena je 1992.g.u Pušćinama. Magistrica je pjevanja kojeg je završila na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, Područni odsjek Rijeka, u klasi prof. Olge Šober. Srednju glazbenu školu završila je u Varaždinu, smjer pjevanje u klasi prof. Darije Hreljanović. U travnju 2014. Debitirala je u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca u Rijeci ulogom Čobančeta u operi „Ero s onoga svijeta“ Jakova Gotovca. Iste godine u kolovozu sudjelovala je na Međunarodnoj ljetnoj školi barokne glazbe i plesa „Aestas musica“ u Varaždinu gdje je pjevala ulogu Philidela u operi Henrya Purcella „Kralj Arthur“. Slijedeće godine pjevala je ulogu Anine u Verdijevoj operi „La Traviata“ u HNK Ivan pl. Zajca u Rijeci. U prosincu 2016.g. pjevala je ulogu Ide, u opereti „Šišmiš“ Johanna Straussa mlađeg u istom kazalištu. U veljači 2017.g. pjevala je ulogu Revirnikove i Pani Pasekove u operi „Mala lukava lisica“ Leoša Janačeka u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu. Nastupala je s Varaždinskim komornim orkestrom, Riječkim opernim orkestrom te drugim vokalnim i instrumentalnim sastavima. Sudjelovala je na raznim međunarodnim natjecanjima gdje je ostvarila zapažene rezultate, a posebno se ističe završnica opernog natjecanja „Belvedere“ godine 2016. u Cape Townu (Južna Afrika). U lipnju 2017.g. magistrirala je ulogom Jelene u operi „Nikola Šubić Zrinjski“ Ivana pl. Zajca u Osječkom narodnom kazalištu. Dugogodišnja je članica i solistica zbora Josip Vrhovski Nedelišće. Sudjelovala je na mnogobrojnim smotrama Međimurske popevke. Aktivno sudjeluje na seminarima istaknutih pedagoga kao što su Eva Blahova, Claudia Visca, Silvia Dalla Benetta, Maria Costanza Nocentini…

Trenutačno je stalna članica opernog ansambla u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku. Nedavno ste istaknula na daskama istoimenog kazališta u ulozi Micaele i Frasquite u operi „Carmen“ G. Bizeta.

Maja Magdalenić Barić mag.muz. rođena 1988.godine u Čakovcu gdje stječe osnovno glazbeno obrazovanje u Umjetničkoj školi “Miroslav Magdalenić” Čakovec u klasi nast. Danice Ljubić. Srednju glazbenu školu završava u Varaždinu u klasi profesorice Olimpije Vojvoda. Muzičku akademiju upisuje 2007. godine u klasi istaknute pijanistice Pavice Gvozdić i kod iste je diplomirala 2012.godine. U veljači 2013. godine upisuje poslijediplomski studij umjetničko usavršavanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu koje završava 2015.godine u lipnju u klasi istog pedagoga. Usavršavala se na seminarima kod glazbenih pedagoga: Jakše Zlatara, Đorđe Stanetti, Dalibora Cikojevića, Ide Gamulin, Katarine Krpan.

Do sada iza sebe ima više solističkih koncerata i nastupa; Zagreb, Varaždin, Čakovec, Brežice (Slovenija) . Sudjelovala je na dva regionalna natjecanja gdje osvaja 3. i 1. nagradu, a na državnom natjecanju pijanista u Dubrovniku osvaja 3. nagradu. Kao članica komornog tria (dvije flaute i klavir ) na hrvatskom državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa – komorni sastavi u Opatiji 2011. godine osvaja 2. nagradu.

Stalno je zaposlena u Glazbenoj školi u Varaždinu kao profesorica klavira i korepeticije. 

Mirna Vidović rođena je 9.4.1993. u Vinkovcima.

Nakon završene osnovne glazbene škole Srećko Albini u Županji, upisuje srednju glazbenu školu Josipa Runjanina smjer solo pjevanje, te opću gimnaziju M.A. Reljkovića u Vinkovcima. Za vrijeme srednjoškolskog obrazovanja predstavila se vinkovačkoj publici kroz nastupe u glazbenoj školi i vinkovačkom kazalištu Joza Ivakić. Pohađala je seminare pjevanja i interpretacije kod renomiranih glazbenica, prof. Snježana Bujanović-Stanislav, te prof. Vlatka Oršanić. 2012. godine upisuje solo pjevanje na Umjetničkoj akademiji u Osijeku, u klasi izv. prof. mr. art Berislava Jerković. Kroz svoje akademsko obrazovanje održava brojne nastupe kao solo pjevačica, članica akademskog opernog ansambla Opera Panonica, te kao članica akademskog zbora. 2013. osvaja prvu nagradu na međunarodnom pjevačkom natjecanju Lav Mirski u Osijeku. Solistički nastupa u kantati ‘The World of the Spirit’ Benjamina Brittena, te u Stabat materu G.B. Pergolesi. Sudjeluje u projektima Umjetničke akademije u Osijeku; U sklopu Međunarodnog festival vokalne glazbe Intervox 2013. godine, te u sklopu Međunarodnog festivala vokalne glazbe Intervox 2018. godine u Puccinijevoj operi Gianni Schicchi pjeva ulogu Zite. U sklopu Međunarodnog festival vokalne glazbe Intervox 2014. pod dirigentskom palicom Simona Dešpalja, te u režiji Ivana Lea Leme pjeva ulogu princa Orlovskog u opereti Šišmiš, Johanna Straussa mlađeg. Na Osječkom ljetu kulture 2015. prvi puta pjeva ulogu Dorabelle u Mozartovoj operi Cosi fan tutte. S ulogom Dorabelle se najviše predstavljala publici; u Grožnjanu, u okviru programa Međunarodnog kulturnog centra Hrvatske glazbene mladeži 2015. godine, u Sarajevu na 32. Internacionalnom festivalu “Sarajevska zima 2016.”, u Osijeku na međunarodnom festivalu vokalne glazbe Intervox 2016., u Hvaru na 55. Hvarskim ljetnim priredbama, u Makedoniji na Bitola festu 2017. i na Skopskom letu 2017.

Diplomirala je 2017. godine u klasi izv. prof. mr. art Berislava Jerković, stekavši akademski naziv Magistra muzike. Usavršavala se kod renomirane vokalne pedagoginje i glazbenice prof. Eve Blahove.

Od listopada 2017. godine je u radnom odnosu u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku kao pjevač zbora epizodist. S ansamblom HNK Osijek izvela je opere; G. Puccini – Tosca, V. Lisinski – Porin, G. Verdi – Trubadur, te postavlja G. Bizet – Carmen gdje igra solističku ulogu lika Mercedes. Izvela je operete; Emmerich Kálmán – Bajadera, R. Benatzky – Kod bijelog konja gdje igra solističku ulogu lika pastirice Zenzi, te mjuzikl R. Rodgers – Moje pjesme moji snovi.

DJEČJA FILMSKA TRIBINA NEDJELJOM U 16.00 SATI

Projekcija ŠAF-a u Centru za kulturu Čakovec

U veljači, mjesecu ŠAF-ova osnutka održat će se projekcija odabranih filmova ŠAF-a produkcije 2013.-2018.

Posjetitelji će imati prilike vidjeti sljedeće naslove:

Zlatna guska (02:05)

Šuma 02:50

Roda modernog doba 02:20

Maček u divljini 02:16

Crveni zmaj 02:35

Mačak u čizmi 02:16

Reprezentacija galaksije 03:40

Igrač 01:25

Slon u oblacima 02:05

Mali pauk 02:58

Bariton 01:50

Avemme 01:25

Lisko 02:30

Formula za kaos 02:00

Muha 01:14

Replay 02:30

Crno bijeli svijet 01:50

Vrijeme leti 02:53

Povratak 03:44

Projekcija traje 45 minuta. Preporučamo roditeljima i djeci od 3 godine na dalje.

Filmovi su prikazivani i nagrađivani na domaćim i stranim festivalima.

Dobrodošli ljubitelji animacije!

(VESNA MAKOVEC)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*