Međimurje Press
Kultura i obrazovanje

Odabrana djela za novo kolo biblioteke „Insula“

Komisija za nakladničku djelatnost Grada Čakovca odabrala je rukopise koji će se tiskati u novom kolu biblioteke Insula. Ovogodišnje, 21. kolo povećat će broj izdanih djela na 68, a novo kolo bit će predstavljeno krajem godine.

Na natječaj koji je raspisan u svibnju pristiglo je čak 14 rukopisa, a komisija za izdavanje izabrala je njih pet. To su djela Andrije Bacingera i Roberta Slunjskog „Stanovništvo u Međimurju“, Patricije Kozar „Ogoljena“, Blanke Lozić „Kaj si betežen?“, Željke Novak „Dnevnik jedne kamilice“ te Erika Prepelića „Noćna ludila“. Ovo posljednje djelo tiskat će se u okviru kategorije mladih.

Čestitamo svim izabranim autorima, kao i onima koji su svoje radove poslali na natječaj.

Biblioteka „Insula“ jedna je od rijetkih gradskih biblioteka u Hrvatskoj, izlazi neprekidno 21 godinu, a cilj joj je novim i kvalitetnim, a još neafirmiranim autorima, omogućiti izdavanje knjige te pritom zajednicu potaknuti na pisanje. Autori su iz Međimurja ili su vezani uz Međimurje. Dosad su objavljene knjige 40-ak autora, svih žanrova. Izabranima, Grad Čakovec knjigu besplatno izdaje u sklopu biblioteke „Insula“.

Biblioteka se periodično osvježava, pa je tako lani po prvi put uvedena kategorija „mladog autora od 15 do 30 godina“.

(gč)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja