Međimurje Press
Kultura i obrazovanje

Pregled programa Centra za kulturu Čakovec

NAJAVA PROGRAMA DO 23.3.2023.

1.Tribina Čakovec četvrtkom

16.3.2023. / 20.00 sati / Dvorana CZK

SEKS & GLAD / Tarik Filipović

23.3.2023. / 20.00 sati / Dvorana Zrinski / Scheier

KONCERT

ZAGREBAČKI KVARTET SAKSOFONA

  1. Večer pripovijedanja / uz Svjetski dan pripovijedanja

17.3.2023 / 19.00 sati / Mala scena „Vinko Lisjak“

ZDENKO BAŠIĆ / magični svijet legendi

  1. Premijera predstave za djecu

18.3.2023. / 16.00 sati / Mala scena „Vinko Lisjak“  / Kazališna tribina za djecu i mlade „Cukorek“

teatar.002 / ČAROBNA ŠKOLA

Najave programa:

Tribina Čakovec četvrtkom

16.3.2023. / 20.00 sati

Tarik Filipović

SEX & GLAD

Doktor za one stvari

Režija: Mario Kovač

Dramaturginja: Nina Skorup

Novi kazališni show Tarika Filipovića koji oduševljava publiku!

Doktor seksologije, profesor i playboy, kojeg je utjelovio omiljeni glumac Tarik Filipović, vodi gledatelje na uzbudljivi safari kroz prašumu pojmovlja iz područja ljudske seksualnosti.

Koliko god živimo u hiperseksualiziranom dijelu svijeta, toliko je još uvijek ova tema mnogima u sferi tabua. “SEX & GLAD – Doktor za one stvari” je predstava koja služi upravo detabuiziranju tih područja ljudske prirode.

Naravno, kao i u komičnim prethodnicama i uspješnicama u kojima je Tarik sudjelovao kao autor i glumac (Predsjednici&Ca, Spektakluk, Magic Act Show, Ćiro…), tako je i ovom monoshowu primarni zadatak opustiti vas, educirati, zabaviti i nasmijati.

Jer, smijeh je najpouzdaniji i najučinkovitiji lijek u ova impotentna vremena.

Upoznat ćete, ili prepoznati vrste seksualnih odnosa, seksualnih pomagala, ali i seksualne prepreke koje ćemo pokušati otkloniti.

Predstava je multimedijalna i interaktivna, u formi kolažnog showa nudi red pjesme, red plesa i više redova urnebesne zabave inspirirane ovom vječno intrigantnom temom. Sam tekst  baziran je na više dramskih, socioloških i antropoloških predložaka, a kompilirali su ga Tarik Filipović i dramaturginja Nina Skorup, uz redatelja Marija Kovača.

Trajanje: 1 sat 30 minuta

Informacije: FIJI GRUPA

  1. ožujaka 2023. / 20.00 sati

Dvorana Zrinski / Scheier

KONCERT

ZAGREBAČKI KVARTET SAKSOFONA

Na tribini Čakovec četvrtkom 23. ožujka, u Dvorani Zrinski/Scheier, nadamo se trećoj sreći! Nakon dva odgođena koncerta u 2022. konačno ćemo imati priliku čuti poznati Zagrebački kvartet saksofona. Diplomanti Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu iz klase prof. Josipa Nochta kvartet su osnovali 1989. i on u istom sastavu djeluje još i danas: Dragan Sremec, profesor saksofona i bivši prodekan Muzičke akademije u Zagrebu – sopran saksofon; Goran Merčep, profesor komorne glazbe na Muzičkoj akademiji u Zagrebu – alt saksofon; Saša Nestorović, profesor komorne glazbe i jazza na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i glazbeni voditelj Big Banda HRT-a – tenor saksofon i Matjaž Drevenšek, profesor saksofona i prodekan na Akademiji za glazbu Sveučilišta u Ljubljani – bariton saksofon. Zagrebački kvartet saksofona je dosad nastupao po čitavoj Europi, u Aziji te Južnoj i Srednjoj Americi. Nerijetko su članovi kvarteta nastupali i kao solisti s orkestrima u Hrvatskoj, Sloveniji, Francuskoj, SAD-u i Hong Kongu i na mnogim svjetskim festivalima. Brojni domaći i inozemni skladatelji posvetili su im više od 50 skladbi. Kvartet je snimao za HRT, ÖRF, RTL, RTV Slovenije, Radio France, Radio Spain, WDR, te izdao 15 CD-a (u Hrvatskoj, Sloveniji i SAD-u), koji su osvojili sedam Porina. Na programu će se naći za svakoga ponešto: od Haydna, preko hrvatskih i svjetskih suvremenih skladatelja pa sve do jazza.

VEČER PRIPOVIJEDANJA petak / 17.3.2023. / 19.00 sati / ZDENKO BAŠIĆ / magični svijet legendi i mitova / Mala scena Vinko Lisjak

Svjetski dan pripovijedanja je 19. ožujka, a mi ćemo ga na Maloj sceni „Vinko Lisjak“ proslaviti uz legende i mitove u petak, 17. ožujka u 19.00 sati.

U goste nam dolazi autor, ilustrator, fotograf, uglavnom svestrani umjetnik Zdenko Bašić, autor – prema mnogim kritičarima, nagradama i medijima – najljepše slikovnice u Hrvatskoj „Sjeverozapadni vjetar“. On će nas povesti u svoj magičan svijet legendi i mitova gdje nas čekaju čudesna bića, moć prirode i začarano ozračje skrivenih zakutaka mašte. Pomoći će mu domaći mladi kreativci, polaznici Dramskog studija Dada Kazališne družine Pinklec i Tonka Pasarić, članica Studija suvremenog plesa Teuta.

Zdenko Bašić svoje pripovijedanje, svojevrsni multimedijski performance najavljuje kao program za hrabru djecu i odrasle, a ne preporuča se djeci mlađoj od sedam godina.

PREMIJERA PREDSTAVE ZA DJECU

subota / 18.3.2023. / 16.00 sati / Mala scena „Vinko Lisjak“  / Kazališna tribina za djecu i mlade „Cukorek“

teatar.002

Bruno Kontrec

ČAROBNA ŠKOLA

Tekst i dramatizacija: Bruno Kontrec

Režija: Bruno Kontrec i Sara Ipša

Glazba: Petar Eldan

Ilustracije: Biserka Kontrec

Scenografija: Bruno Kontrec i Sara Ipša

Kostimografija: Sara Ipša i Bruno Kontrec

Koreografija: Sara Ipša

Igraju: Sara Ipša i Bruno Kontrec

Na kraju neke livade, na samom rubu neke šume nalazi se Čarobna škola. Polaznici te škole su razne životinje koje se međusobno slažu i koji su pravi prijatelji, bliski kao braća i sestre. Jednog dana u njihov razred dolazi jedan lik koji je drugačiji od njih. On ne vidi, on je crn i on visi naopačke. Škvadra ga isprva ne prihvaća, ali učiteljica Lavica ima način kako to promijeniti.

Originalna basna nastala po istinitom događaju, pisana u rimi, a izvedena u pripovjedačko-igrano-lutkarsko-glazbenoj formi progovara o jednakosti, prihvaćanju različitosti, prihvaćanju jedni drugih kao i sebe samih sa svim svojim manama i vrlinama. Govori o tome kako je svatko od nas jedinstven na svoj poseban način i kako svatko od nas ima svijest da nije savršen. Tek kad prihvatimo jedni druge točno takvima kakvi jesmo, možemo zaista postati sretni i ispunjeni.

U lutkarsko-scenografskom pogledu predstava predstavlja inovativnu vrstu vizualne estetike – 3D POP-UP tehniku koja će, u kombinaciji s ostalim elementima modernog lutkarstva, glazbe i dramske glume tvoriti zanimljivu i čarobnu kulisu ove tople priče.

Dob: 4+

Trajanje: 35 min

Vesna Makovec

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja