Međimurje Press
Kultura i obrazovanje

Proglašeni pobjednici 8. Međunarodne izložbe karikatura Čakovec 2023.

U caffe baru BEDEM sinoć je otvorena izložba karikatura Čakovec 2023., uz proglašenje pobjednika. Tema ovogodišnjeg natjecanja karikaturista bila je “Kontinentalni turizam”

Kao i ranijih godina  organizator izložbe bio je Damir Novak poznati međimurski karikaturist, ujedno i predsjednik žirija. Na ovogodišnji natječaj pristiglo je 498 radova iz 52 države u kategoriji odraslih, dok je u dječjoj konkurenciji do 16 godina, žiri ocjenjivao 148 radova iz 7 država.

Uz Novaka radove su ocjenjivali, Antun Buzeti iz Slovenije, Krešimir Kveštek iz Hrvatske, Klaus Pitter iz Austrije i Josip Toth grafički dizajner iz Hrvatske.

  1. nagradu osvojio je Hulie Hamušić-Austrija, 2. nagradu Luka Lagator iz Crne Gore, 3. nagradu Erdogan Basol iz Turske.

U konkurenciji mladih, najbolju karikaturu imala je Ariela Crikvenčić 14.g. Hrvatska, 2. nagradu osvojila je Anđela Petrović 16.g. iz Srbije, dok je 3. mjesto osvojila Tessa Makšardi 7.g. Hrvatska.

Svima ostalima podijeljena su zahvalnice i priznanja, a otvorenju i podjeli sudjelovali su čakovečka gradonačelnica Ljerka Cividini, načelnik Općine Sveti Juraj na Bregu Anđelko Nagrajsalović i župan Matija Posavec.

Izložba karikatura bit će postavljena u Čakovcu do kraja godine ispred Gradske kavane te ste svi pozvani da je razgledate.

Tekst i foto:(rd)

 

 

 

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja