Međimurje Press
Kultura i obrazovanje

Prva promocija knjige “Let iznad psihijatrijskog gnijezda” prof.dr.sc. Veljka Đorđevića

Pozivamo Vas na prvu  promociju knjige Let iznad psihijatrijskog gnijezda prof.dr.sc. Veljka Đorđevića koja će se održati u Riznici Muzeja Međimurja u Starom gradu Čakovec  7. prosinca 2023. u 18 sati.

Na promociji će nastupiti Marko Žerjav i Tamara Korunek Lesar koji će  svojom glazbom uljepšati promociju.

Veljko Đorđević je izvanredni profesor na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u Osijeku, a 1975. studij medicine u Zagrebu. 1981. završava specijalizaciju iz psihijatrije, a 2005. užu specijalizaciju iz socijalne psihijatrije.

Završio je niz poslijediplomskih studija, treninga i tečajeva (Biomedicina i zdravstvo – poslijediplomski studij,Opća teorija sustava, Hipnoterapija – treninzi, edukacije iz Transakcijske analize, Transakcijske analize ponašanja, te niz drugih nacionalnih i međunarodnih edukacija iz područja psihoterapije, socijalne psihijatrije i komunikacije u medicini.

Kao specijalist psihijatar radio je u Kliničkom bolničkom centru „Sestre milosrdnice“ do 1992., kada prelazi u privatnu psihijatrijsku ordinaciju, a od 2002. radi prvo kao pomoćnik ravnatelja  KBC-a Zagreb, zatim kao pročelnik Zavoda za preventivnu i socijalnu psihijatriju Klinike za psihijatriju KBC-a Zagreb te kao pročelnik Poliklinike Klinike za psihološku medicinu KBC-a Zagreb, do umirovljenja u listopadu 2016. godine. Radi na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Osnivač je i prvi predstojnik  Centra za palijativnu medicinu, medicinsku etiku i komunikacijske vještine Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (2010-2017).

Bio je urednik i voditelj preko tisuću radijskih emisija („Čovjek je čovjeku lijek“, „Povjerljivo s dr. Veljkom Đorđevićem“) te je urednik 647  autorskih televizijskih emisija pod nazivom „Ekspertiza dr. Veljka Đorđevića“. Objavio je preko stotinu stručnih i znanstvenih radova te više od deset stručnih knjiga, od koji su neke na engleskom jeziku, a neke prevedene na slovenski i makedonski jezik. Napisao je i sedam romana te nekoliko drama i član je Hrvatskog društva pisaca. Član je mnogih hrvatskih i međunarodnih društava, bio je urednik nekoliko stručnih i znanstvenih časopisa te dobitnik mnogih priznanja i nagrada.

Ima bogato kliničko iskustvo u radu s  pacijentima sa svim psihičkim poremećajima, a osobito se bavi liječenjem depresivnih i anksioznih poremećaja, psihotičnih poremećaja te svih vrsta ovisnosti, kao i liječenjem poremećaja jedenja (osobito pretilosti).

Andreja Bogdan

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja