Međimurje Press
Kultura i obrazovanje

SINDIKAT PREPOROD ČESTITA

Svim ženama koje rade u sustavu odgoja i obrazovanja, bilo da se radi o spremačicama ili kuharicama, tajnicama ili računovotkinjama, odgojiteljicama ili njegovateljicama, učiteljicama, nastavnicama ili stručnim suradnicama, Vlada je “čestitala”  Dan žena  tjedan dana ranije, točnije 1. ožujka kada je na snagu stupila Uredba o koeficijentima.

Spomenutom su  Uredbom radna mjesta u školama, a tamo je postotak žena, osobito visokoobrazovanih, veći nego u bilo kojoj drugoj javnoj službi, vrednovana najnižim koeficijentima.

Pozicioniranjem radnih mjesta u školama na posljednje mjesto među javnim službama šalje se poruka da odgoj i obrazovanje nisu prioriteti, da visina plaće ne ovisi o  stručnoj spremi i složenosti posla, ali i da je rad žena manje vrijedan u odnosu na rad muškaraca.

Zato svi oni koji ovih dana prosvjeduju ili na drugi način iskazuju svoje nezadovoljstvo sramotnom Uredbom o koeficijentima, aktivistički  obilježavaju i praznik kojim se već više od sto godina u cijelom svijetu promiče važnost ženske ravnopravnosti.

Željko Stipić, predsjednik Sindikata Preporod

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja