Međimurje Press
Kultura i obrazovanje

Sudjelovanje učenika OŠ Kuršanec na Državnom prvenstvu za učenike s intelektualnim teškoćama

Po drugi put učenici OŠ Kuršanec sudjelovali su na Državnom prvenstvu školskih sportskih društava za učenike s intelektualnim teškoćama koje se održalo krajem ožujka u Poreču.

Na natjecanju je sudjelovalo devetero učenica i učenika: Tanja Oršoš, Svetlana Gavran, Karolina Oršoš,
Ribana Ignac, Lara Halilović, Leon Oršoš, Renato Gavran, Josip Oršoš, Dominik Oršuš. Voditeljica učenika bila je učiteljica zdravstvene i tjelesne kulture Tanja Mesarić Novak, a pratitelji pedagoginja Koraljka Bendelja i učitelj Mario Novak.

Učenici su se natjecali u atletici odnosno trčanju, skoku u dalj i bacanju vortexa. Ostvarili su zapažene rezultate. Ribana Ignac osvojila je dvije medalje, zlatnu za osvojeno prvo mjesto u bacanju vortexa i brončanu za treće mjesto u trčanju na 80m.

Učenice Tanja Oršoš i Karolina Oršuš osvojile su srebrnu i brončanu medalju za drugo i treće mjesto u tračanju na 200m, a učenik Leon Oršoš osvojio je srebrnu medalju za osvojeno drugo mjesto u bacanju vortexa.

Osim sportskih događanja učenici su sudjelovali u kulturno-zabavnom programu, predstavi mađioničara i plesu. Kao i prijašnjih i ove godine organizator Hrvatski školski sportski savez je pokrio sve financijske
troškove smještaja, prehrane i prijevoza. Osim HŠSS ovim putem zahvaljujemo Međimurskoj županiji i Vajdi na potpori u vidu donacija.

Tanja Mesarić Novak, prof.

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja