Međimurje Press
Kultura i obrazovanje

,,TKO ĆE IM REĆI?” – Škole za budućnost bez rodnih stereotipa

U prvom dijelu događaja će okupljene pozdraviti župan Matija Posavec i  gradonačelnica Ljerka Cividini. Dijana Kobas Dešković iz udruge MODE1 održat će uvodno izlaganje o rodnoj ravnopravnosti i stereotipima u obrazovanju, te predstaviti edukacijsku platformu “Treniraj trenera“. Nakon toga održat će se panel rasprava pod nazivom ,,TKO ĆE IM REĆI?” – Škole za budućnost bez rodnih stereotipa u kojoj će sudjelovati:

  • Matija Posavec, župan Međimurske županije
  • Ljerka Cividini, gradonačelnica
  • Sandra Breka-Ovčar, ravnateljica Gimnazije Josipa Slavenskog
  • Predstavnik tvrtke SPAN
  • Diana Kobas Dešković, predsjednica udruge MODE1

Raspravu će moderirati Anita Vadas, učiteljica razredne nastave u I. osnovnoj školi Čakovec i  savjetnica, edukatorica i motivatorica za uspješno roditeljstvo.

Događaj se organizira u sklopu projekta Jednakost IN Stereotipi OUT, kojeg udruga MODE1  provodi u partnerstvu s Gradom Zagrebom i organizacijom AFA iz Srbije. Jedan od ciljeva projekta je osvijestiti, prvenstveno na lokalnoj i regionalnoj razini, potrebu da se posveti više pažnje pitanju jednakosti djevojčica i dječaka u obrazovanju, ali i njihovog poticanja da biraju obrazovanje i karijeru u skladu sa svojim sposobnostima i željama. Poseban cilj je potaknuti više djevojčica da odaberu STEM obrazovanje i karijeru te ih usmjeriti razmišljanju o poslovima budućnosti. U okviru projekta do sada su provedene radionice za preko 500 nastavnika i nastavnica, te stručnih suradnika i suradnica u preko 40 škola u Hrvatskoj. Provedbu projekta sufinancira Europska komisija programom REC (Rights, Equality and Citizenship/Prava, Jednakost, Građanstvo). Više informacija o projektu na https://kindle-equality.com/.

 Iva Naglić Dolić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja