Međimurje Press
Kultura i obrazovanje

Treća mobilnost u Erasmus+projektu Deplastify the Planet u Portugalu

Treća mobilnost u Erasmus+ projektu Deplastify the Planet održana je od 14. do 21. listopada u Portugalu u školi EB 2.3 Pegasus. Erasmus tim OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica predstavljali su učenici sedmih i osmih razreda: Vana Gal, Fran Horvat, Nina Horvat, Zara Jevtić i Rena Rušanec, predvođeni koordinatoricom Erasmus+ projekta učiteljicom Manuelom Stričak i učiteljicom Marijom Jelenić.

Učenici su nastavili rad na stripu (Comic book) koji je važan dio projekta. Tijekom cijelog tjedna provedene su brojne aktivnosti na podizanju svijesti o potrebi smanjenja, korištenja i ponovne upotrebe plastike, predavanja i radionice o ekološkoj osviještenosti (Zero Waste Portugal, Ana Milhazes – inspirativna umjetnica plastike, Xico Gaivota – održiva umjetnost stvorena od smeća sakupljenog s plaža), čišćenje plaže Caparice uz suradnju udruge Omnis Factum te sinteza aktivnosti u Montijo Learnin Lab.

Bio je to nezaboravan tjedan ispunjen važnim učenjem i jedinstvenim iskustvima koja su promovirala ekološko obrazovanje, ali i učvršćivanje vrijednosti jednakosti i tolerancije.

Razmjena je doprinijela i promicanju samopouzdanja i socijalnih i jezičnih vještina svih sudionika. Nije nedostajalo ni obilaska kulturnih spomenika, igara i team building aktivnosti te glazbenih i plesnih trenutaka. Učenici su bili smješteni u portugalskim obiteljima te su osjetili izrazitu gostoljubivost i upoznali njihov način života.

Na završnoj večeri svim sudionicima Erasmus + mobilnosti uručeni su certifikati. Tijekom ove mobilnosti učenici su uz obrazovanje za ekološku održivost doživjeli i autentično uranjanje u svakodnevni i kulturni život Portugala.

(Marija Jelenić)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja